Mladi se bodo na tridnevni prireditvi lahko izobraževali na več kot 60 brezplačnih predavanjih in okroglih mizah, si ogledali številne glasbene, plesne in druge nastope na odru, se preizkusili v različnih športnih aktivnostih, tekmovanjih, si ogledali razstave in aktivno iskali informacije med sodelujočimi podjetji.

Bogat program bo tudi na razstavnih prostorih Univerze v Ljubljani, Mladi in mobilnost ter v okviru kitajskega izobraževalnega sejma "2011 Education Fair Shanghai China".

Program arene je delno prilagojen gospodarskim razmeram in razmeram na trgu dela, ki za mlade niso posebej rožnate. Zanimivi predavatelji in gostje okroglih miz bodo mlade spodbujali, da že v času študija aktivno razmišljajo o tem, kaj in kje bi želeli delati.

Kako z mobilnostjo priti do novih dosežkov, bodo med drugim predstavljale organizacije, ki se predstavljajo v okviru pobude EU Mladi in mobilnost.

Portal mojaZaposlitev.si bo dal nekaj koristnih nasvetov, kaj narediti v času študija, da si kasneje lažje zaposljiv. Pozornost pa bo namenjena tudi zelenim delovnim mestom, socialnemu podjetništvu, štipendiranju za študij in raziskovalno delo v Nemčiji ter prednostim francoskega visokošolskega sistema.

Youth@Work, evropski program za spodbujanje podjetništva mladih, bo v sredo pripravil celodnevni sklop predstavitev, predavanj in pogovorov, ki bodo obiskovalcem pomagali razvijati podjetniške potenciale.