Uvod v novo sezono evrolige je udaren, saj bo v Stožicah v četrtek gostovala Barcelona. Kaj pričakujete?

Pričakujemo polno dvorano in zvesto podporo navijačev, ki so se v lanski sezoni izkazali za izredno pomembne. Igrali bomo borbeno in moštveno. Od sebe bomo dali vse, da premagamo Barcelono, ki je na zadnji prvenstveni tekmi izgubila, a se po drugi strani še kako dobro zavedamo njihove kakovosti. Zaradi poraza proti Cajasolu pričakujem še bolj motivirane španske prvake. Dobro se bomo pripravili na njih in v kolikor nam bodo ponudili možnost za zmago, jo bomo poskušali izkoristiti z obema rokama.

Moštvo Barcelone je izjemno in odlično pokrito na vseh položajih. Kje boste iskali svojo priložnost za zmago?

Poskušali jim bomo omejiti skok in jih upočasniti. Ne smemo dovoliti, da neovirano mečejo na koš. Na te stvari se pripravljamo. Barcelona je izredno uigrana. Isti sistem igre gojijo že vrsto let. Žoga v napadu odlično kroži, kar je njihova prednost. Naša je, da smo neznanka še sami sebi, kaj šele nasprotniku. Če se še uigravamo in spoznavamo med seboj, potem nas tudi nasprotnik ne more dobro preučiti.

Brata Gasol trenirata z Barcelono. Pričakujete, da bosta zaigrala v Ljubljani?

Upam, da ne. Če bosta še onadva podpisala za Barcelono, potem pa res ne vem, kdo v Evropi jih lahko zaustavi.

Na zadnji tekmi lige ABA proti Crveni zvezdi je s 23 točkami eksplodiral Sasu Salin. Kako vidite njegov napredek?

Sasu ima s klubom večletno pogodbo. Na treningih je izredno priden in prizadeven. Jasno je, da bi bila situacija drugačna, če bi bil proračun kluba drugačen in če bi imeli možnost kupovati in pripeljati določene izkušene igralce. Salin se bori za minutažo enako kot preostali.

Robert Rothbart je v Beogradu drugič zapored obsedel na klopi za rezervne igralce. Kakšno je stanje z njim?

Rothbard pridno trenira in čaka na priložnost.

Bi lahko na kratko opisali še preostale nasprotnike Olimpije v evroligaški skupini D?

Gre za močne nasprotnike. Siena lovi še večji rezultat, kot ga je naredila lani, ko se je uvrstila na zaključni turnir četverice. Imajo visok proračun, saj za njimi stoji močna banka, in izvrstno zasedbo. V prvih dveh krogih nas tako čakata tekmi z moštvoma, ki ciljata na naslov evropskega prvaka. Unics Kazan je lani osvojil EuroCup. Želi presenetiti tudi v evroligi. Klub ima ogromno denarja in istega trenerja že drugo sezono. Evgenij Pašutin je najboljši ruski strateg in je CSKA že popeljal na sklepni turnir četverice. Galatasaray je pred kratkim v Turčiji osvojil superpokal. Tudi pri njih trener Oktay Mahmuti že drugo leto deluje v klubu. Letos je le dopolnil odlično moštvo. Na vsaki poziciji imajo vrhunske igralce. Prokom je trenutno neznanka, toda vedno kupuje dobre Američane. Igrajo zelo nepredvidljivo košarko, ki je podrejena individualni kakovosti Američanov, ki lahko eksplodirajo na vsaki tekmi. Že štiri leta je trener Tomas Pečesas, tako da igralci dobro poznajo njegov sistem. Prokom bo marsikoga presenetil v letošnji sezoni.

Kdo pa so vaši favoriti za končni naslov prvaka?

Barceloni v tej sezoni sklepni turnir četverice ne bo ušel, še posebno, če bo za njih podpisal eden od bratov Gasol. Zelo visoko bo Siena. CSKA nima limita pri proračunu in deluje po sistemu kupi, kar hočeš. Presenetil pa bo še eden izmed Turkov. Torej, ali Anadolu Efes ali Fenerbahče ali Galatasaray.