Prvak Zares Gregor Golobič meni, da stranka sedaj lahko ponudi "višje ratinge", in sicer s programom. Manifest za odgovorno ekonomijo po njegovih besedah predstavlja veliko novost na slovenskem političnem trgu in izziv za vse nove akterje, ki jih še čakamo, da se bodo izrekli o ključnih razvojnih vprašanjih Slovenije. "Zaenkrat je šlo bolj za licitacijo, koliko odstotkov bi kdo rad imel in katere volivce bi kdo komu odvzel," je dejal Golobič.

Sam verjame, da bo stranka vnovič prišla v parlament, ker tudi verjame, da bodo volivci v prihodnjem mandatu želeli imeti glas, kot so ga imeli doslej. Po njegovih besedah "glas, ki je bil na strani javnega interesa in se je neustrašno zoperstavil vsem lobijem". Taka stranka je nepogrešljiva za delovanje parlamenta, če bo to legitimno in po volji ljudi, je prepričan Golobič.

Vodja poslanske skupine Zares Franco Juri je pred konvencijo novinarjem pojasnil, da pričakuje potrditev programa in Manifesta za odgovorno in socialno ekonomijo. Ljudje se bodo po njegovih besedah odločali, ali želijo, da v Sloveniji spet dobimo izbiro med neoliberalci in turbokapitalisti, ali pa želimo spremembe v smeri socialno odgovornega podjetništva. Zares je, tako Juri, ena od strank, ki ponuja tak program. Juri se sicer boji, "da bo prevladal duh neoliberalizma v drugih strankah".

Ljudem je treba po njegovih besedah povedati, da je Zares ena redkih strank, ki "nima niti botrov niti lobijev za sabo, niti medijske podpore, ki je včasih odvisna od podpore močnih finančnih skupin".

Danes bodo po Jurijevih besedah odločali tudi o spremembi imena stranke. Prvotnemu imenu Zares bi dodali, da so socialno liberalna stranka. Ekonomsko in družbeno izrazito socialna, liberalna pa pri zaščiti človekovih pravic.

Zadnji podatki po besedah poslanca Zares Pavla Gantarja kažejo velike spremembe v slovenskem političnem prostoru, toda treba je povedati, da "ima za to zasluge Zares". Gantar priznava, da so oni tisti, ki so sprožili vladno krizo, "konec te tragedije, konec obupa in brezupa ter omogočili, da gredo tudi novi na volitve in rešijo to zadevo". V predstavi programov in idej bo Zares še pokazal svoje vrline, je prepričan Gantar.

Tudi po Gantarjevih besedah je bil problem Zares to, da so jih dojemali kot tiste, ki delajo težave v koaliciji. V resnici "pa smo želeli nekatere zadeve urediti", pri čemer navaja vprašanje Teša 6, bančnih kreditov in financiranje tajkunov.

Nekdanji poslanec Zares Vito Rožej je novinarjem pred konvencijo dejal, da so se zadeve, ki so jim ves mandat nasprotovali, pri čemer navaja nasprotovanje netransparentnim kreditom ter Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb RS, pokazale kot resnične. Nasprotovanje temu je bil po njegovih ocenah razlog za to, da je bila stranka deležna "takega medijskega pritiska".