Tokič je že vodil s 3:1 v nizih, ko pa je Nemec izenačil in v odločilnem nizu povedel s 5:2, je bilo videti, da bo Novogoričan, sicer rojen v Jajcu, zamudil enkratno priložnost. A je vstal od mrtvih, povedel s 7:5, toda tudi Ovčarov se še ni dal. Ubranil je dve zaključni žogi, tretje pa ne.

To je prva slovenska kolajna med posamezniki na velikih tekmovanjih, jo bo pa Tokič težko lepše obarval, saj bo njegov tekmec v nedeljskem polfinalu branilec naslova in prvi favorit Nemec Timo Boll.

"Tekma se je začela tako, kot sem si zaželel. Ko sem začel igrati, sem dobil pravi občutek. Ko pa sem dobil prvi niz, sem začel verjeti, da igram vrhunski namizni tenis, takšnega kot proti Ma Longu. Pošteno povedano pa sem se malo ustrašil v sedmem nizu. Rekel sem si, toliko tekem se je odvilo v mojo korist v končnicah, pa ne, da se bo ravno ta odvila v njegovo. Toda vse je bilo v redu. Da sem toliko tekem dobil v končnici sedmega niza in da sem se tokrat izvlekel, je res nekaj neverjetnega," je po tekmi povedal Tokič.

Ta je že izločil enega Nemca, v nedeljo pa ga čaka še drugi, in sicer najboljši evropski igralec Timo Boll. "Nemci v šali pravijo, da sem pol njihov. Z njimi opravljam vse priprave, živim v Düsseldorfu. Malo so se šalili pred tekmo, da ne smem zmagati, ker če ne, ne bom imel pravice treninga v njihovem centru, ampak to je bil vse 'hec'. Včasih se znajo pošaliti o moji stabilnosti. Toda zdaj so lahko po tej zmagi povsem tiho," je še povedal Tokič.

Nad Tokičevo predstavo je bil navdušen tudi selektor Bojan Rak: "Upam, da vsa namiznoteniška Slovenija slavi ta izjemen, zgodovinski rezultat, po osamosvojitvi dejansko ni bilo posamične kolajne. Vsak namiznoteniški privrženec naj spije kozarček vina v čast Bojanu Tokiču."

Rak pa se je ozrl tudi proti nedeljskemu nasprotniku Bollu. "Moramo biti realni. Timo je gotovo med tremi v svetu, v Evropi pa daleč odstopa. Z Bojanom sva se pogovarjala, da je res boljši od vseh na tem turnirju, toda pogovorila se bova določene stvari, tako da nikakor ne izobešamo bele zastave. Obljubljam, da bodo pristop in borbenost ter želja stoodstotne," pravi Rak.