Po dveh krogih ima Krim Mercator stoodstotni točkovni izkupiček.

Začetek evropske sezone je sanjski. Morebiti bo slišati prevzetno, a glede na to, kako in koliko smo trenirale v pripravljalnem obdobju, smo ga pričakovale. Veliko smo trenirale obrambo, precejšen napredek v tej fazi igre v primerjavi z minulo sezono pa je bil viden že proti Podravki in Viborgu. Sploh prvih 25 minut v prvem polčasu proti Dankam je bilo fantastičnih.

Večinoma ste sedeli na klopi za rezerve. Kaj je težje: igrati ali gledati?

Lažje je igrati kot tekmo spremljati s klopi. Če si na klopi, je še več adrenalina, če pa igraš, si psihično manj obremenjen. A hkrati je lepo, ko igralke s klopi spodbujajo tiste na igrišču in jim dajejo dodaten motiv. Tudi igralke, ki smo na klopi, čutimo, da smo del ekipe in da na svoj način prispevamo k uspehom. Ni pomembno, kdo igra, najpomembneje je, da zmagujemo.

Jutri vas čaka obračun z Larvikom.

Larvik ima skoraj enak sistem igre kot Viborg, nasploh pa nam igra skandinavskih ekip ne ustreza. Znova bomo morale ponoviti vrhunsko in agresivno obrambo, v napadu pa igrati pametno in potrpežljivo. Čim dlje moramo mučiti njihove obrambne igralke in jih utrujati, s čimer bomo preprečile tudi njihove protinapade.