"Larvik je vrhunska in z vseh igralnih položajev nevarna ekipa. Če prideš Norvežankam v mlin, lahko hitro naredijo visoko razliko," pred jutrišnjo tekmo (sodili jo bosta Francozinji, sestri Charlotte in Julie Bonaventura) opozarja Krimov trener Tone Tiselj. Norvežanke so v prvem krogu izgubile na gostovanju proti Viborgu z 28:34, pokopal pa jih je katastrofalen prvi polčas (10:22). Drugi del igre so nato Norvežanke dobile z 18:12, podobno pa je bilo tudi v prejšnjem krogu v domači Areni Larvik proti Podravki Vegeti. Hrvatice so ob polčasu zaostajale le za zadetek (17:18), po fantastičnem Larvikovem drugem polčasu pa so na koncu klonile kar z dvanajstimi zadetki razlike (25:37).

Krimovke so pri Larviku do zdaj gostovale petkrat, njihov izkupiček pa ni nič kaj prijeten - štirje porazi in ena zmaga. A v tolažbo jim je lahko vsaj statistični podatek, da imajo Norvežanke enako bilanco na gostovanjih v Ljubljani. "Mislim, da je norveška ekipa slabša kot v minuli sezoni. Da bi preprečili Larvikov (pol)protinapad, njegovo najmočnejše orožje, bomo morali biti v napadu maksimalno zbrani in disciplinirani, spraviti število tehničnih napak na minimum in se hitro vračati v obrambo," recept za uspeh razkriva Tiselj, s katerim se je Krim že dvakrat povzpel na vrh Evrope (2001 in 2003). In obakrat je njegova ekipa v četrtfinalu izločila prav Larvika: pred desetimi leti s skupnim izidom 49:41, pred osmimi z 51:47, obakrat pa so Slovenke izgubile na Norveškem (20:24, 21:22) in zmagale v Ljubljani (29:17, 30:25).

Larvik, 13-kratni prvak Norveške in 11-kratni pokalni zmagovalec, je po evropski lovoriki v sezoni 2010/2011 ostal brez odlične krožne napadalke Heidi Löke, prve strelke lige prvakinj v minuli sezoni, ki je oblekla dres madžarskega kluba Györi ETO, zaradi nosečnosti pa sta odsotni Gro Hammerseng in Rusinja Olga Medvedeva, poleg že 43-letne (!) danske vratarke Rene Rantale edina tujka pri Larviku. Skandinavci so po naslovu evropskega prvaka zamenjali tudi trenerja, kajti Toda Odvarja Moena je nasledil dotedanji športni direktor Ole Gustav Gjekstad. "Čeprav je Larvik izgubil dve glavni igralki, Lokejevo in Hammersengovo, ni izgubil svoje značilne igre. Gre za vrhunsko ekipo, ki je najmočnejša v (pol)protinapadih, ki jih še noben nasprotnik ni uspel ustaviti v takšni meri, kot si je želel. A prepričana sem, da se lahko najmanj enakovredno kosamo z njimi," je pred dvobojem z Norvežankami (na prvih dveh tekmah je blestela trenutno prva strelka lige prvakinj Linn Kristin Koren Riegelhuth s 17 zadetki) optimistično razpoložena krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva.

V Krimovem taboru večjih zdravstvenih težav nimajo, izjema so le manjši prehladi (najhuje jo je skupila Alja Janković), ki so posledica klimatskih naprav v dvorani v Stožicah po tekmi z Viborgom. In prav z Dankami so imeli pri Krimu pretekli petek največ preglavic, a ne na igrišču, ampak ob njem. V danskih medijih so se pojavili zapisi (povzeli so jih tudi hrvaški), da je avtobus za prevoz Viborga od hotela do Stožic zamujal in da so Danke prišle v dvorano šele 25 minut pred začetkom tekme, da Krim gostjam ni zagotovil niti garderobe in da so se morale preobleči kar ob igrišču, da nihče od predstavnikov domačega kluba ni pričakal Dank... "To so laži. V petek je bila v Ljubljani nevihta in posledično zastoji na cestah. Zato je avtobus zamujal le kakšnih petnajst minut, delegat pa je bil pripravljen preložiti začetek tekme za deset minut. Gostjam smo dejali, naj gredo najprej v garderobo, a so šle takoj na igrišče. Sodnika in delegat so po tekmi dejali, da je bilo vse v redu, čeprav je Viborg napisal uradno pritožbo. Tako pisno kot po telefonu smo se opravičili evropski zvezi EHF in Viborgu," je pojasnil Krimov klubski direktor Goran Dujić.