Sobota, 15. oktobra

Po vsem svetu bo potekala revolucija 15. oktober, na kateri se bodo aktivisti po svetu uprli izsiljevanju finančnih ustanov in njihovih političnih vazalov. Protesti bodo potekali tudi v treh slovenskih mestih. Ljubljanski protest se bo začel ob 15. uri na Kongresnem trgu, mariborski ob isti uri na Trgu Leona Štuklja, koprski pa ob 11. uri pri krožišču ob tržnici.

Nedelja, 16. oktobra

Francoski socialisti bodo v drugem krogu izbrali svojega kandidata na predsedniških volitvah. V boju sta ostala Françoise Hollande in Martine Aubry. Hollande ima po anketah možnosti, da premaga Sarkozyja.

Ponedeljek, 17. oktobra

Predvidoma zadnje redno zasedanje parlamenta se ne bo začelo kot običajno s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom, ampak z razpravo o letnem poročilu komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki jo vodi poslanec SDS Zvonko Černač. Del predvidene štiriurne razprave o spornih ugotovitvah te komisije, v kateri ima opozicija večino, o vplivu politike zlasti na delovanje policije, bo potekal za zaprtimi vrati. Za razpravo o poročilu varuhinje človekovih pravic, ki bo sledila, so si poslanci rezervirali dobrih pet ur.

Torek, 18. oktobra

V Cankarjevem domu bodo gostovali Dunajski simfoniki, eden najprepoznavnejših avstrijskih orkestrov, ki si prizadeva za ohranjanje značilnega dunajskega zvoka in svojo kakovost nenehno poglablja s številnimi nastopi.

V vodstvu parlamenta so se odločili, da bo ta seja, kljub temu da je na dnevnem redu 30 točk, končana v treh dneh. Torkovo zasedanje bodo začeli z dopolnitvami kazenskega zakonika in nadaljevali s spremembo zakona o kazenskem postopku ter z zakonom o odvzemu premoženja nezakonitega izvora.

Sreda, 19. oktobra

Državni zbor bo zaradi veta državnega sveta ponovno glasoval o noveli zakona o zdravilstvu, ki jo je sprejel na septembrskem zasedanju. Poleg tega bo med drugim odločal o soglasju k pogodbi o pristopu Hrvaške k Evropski uniji.

Četrtek, 20. oktobra

Predsednik republike je napovedal razpustitev državnega zbora, vendar je mogoče, da bo še nekaj izrednih sej, vendar samo tiste, s katerimi bi soglašalo dve tretjini poslancev. Izjema od tega pravila naj bi bilo ponovno glasovanje o morebitnem vetu državnega sveta na sprejete zakone in druge zadeve, ki morajo biti obravnavane v rokih, ki jih določajo ustava in zakoni. Denimo razpis referenduma.

V CUK Kino Šiška se začenja festival kantavtorstva Kantfest, ki predstavlja inovativno domačo kantavtorsko glasbo.

Nogometaši Maribora se bodo v tretjem krogu evropske lige v Ljudskem vrtu pomerili z Brago, ki je lani igrala v finalu tega tekmovanja.