V dvorani Romeo Iamandi (objekt nosi ime po pred desetimi leti umrlem odličnem romunskem rokometašu) so Primorci nastopili še dodatno oslabljeni. Poleg že prej poškodovanih Bojana Skoka in Sebastiana Skubeta so v Romunijo dopotovali tudi brez krilnega igralca Roberta Konečnika, ki se je poškodoval na treningu dan pred potovanjem. Kljub temu so imeli slovenski prvaki že v dvanajsti minuti tri zadetke prednosti (7:4), čeprav je do takrat Constantin vratar Mihai Popescu zbral že šest obramb (skupaj v prvem polčasu dvanajst). Romuni so prvič povedli pri izidu 9:8, po skupno osmih izenačenjih pa se je tudi prvi polčas končal brez zmagovalca (14:14).

Fantastičen začetek drugega dela je Constanti, ki je igrala brez 208 centimetrov visokega ostrostrelca Alexandra Stamateja, po slabih sedmih minutah prinesel kar pet zadetkov prednosti (20:15). Kazalo je, da je koprska rokometna ladja potopljena, a zdesetkano moštvo trenerja Fredija Radojkoviča seveda ni izobesilo bele zastave. Počasi, a zanesljivo je začelo zmanjševati zaostanek, ki je nato nekajkrat znašal le tri zadetke. Nazadnje pri izidu 21:24, nato pa so sledile sanjske Cimosove minute. Škof je zaklenil svoja vrata (skupaj 17 obramb, od tega 13 v drugem polčasu), v napadu so njegovi soigralci v sedmih minutah naredili delni izid 6:0, strelski post Romunov pa je trajal neverjetnih dvanajst minut (od 47. do 59.).

Dobre tri minute in pol pred koncem sta stvari vzela v svoje roke sodnika iz Latvije in Koprčanom začela greniti življenje. Najprej sta za štiri minute (2+2) – do konca tekme – izključila odličnega organizatorja igre Deana Bombača, v 58. minuti pa sta Matjažu Brumnu zaradi domnevnega namernega udarca s komolcem v glavo nasprotnikovega igralca pokazala neposredni rdeči karton. Kljub dvema igralcema manj je Cimos do zadnjega znaka sirene prejel le en zadetek, za to pa je bil najzaslužnejši Škof, ki je v slabih štirih minutah zbral kar pet obramb in ustavil zadnjo Constantino ofenzivo.

»V drugem polčasu smo igrali odlično v obrambi, svoje delo pa je fantastično opravil tudi Škof. Steklo nam je tudi v napadu in naša zmaga je povsem zaslužena. V zadnjih minutah sta želela sodnika rešiti Constanto, a je to preprečil Škof z odličnimi obrambami,« je razplet komentiral mladi Cimosov krožni napadalec Uroš Bundalo. V naslednjem krogu se bodo Koprčani v Bonifiki pomerili s Hamburgom, Bundalo pa pravi: »Nemški klub je vrhunski in prihaja v Koper v vlogi favorita. A mi igramo pred domačimi navijači in smo zmožni pripraviti presenečenje.«