Naslov prvaka med konstruktorji in s tem povezana delitev denarnega kolača Bernija Ecclestona namreč še ni odločen, a tudi ali imajo rdeči biki zelo dobre karte v rokah. Čeprav so tukaj zadeve povsem zrele tudi za presenečenja.

Ekipa McLarna namreč še vedno zasleduje Red Bull, a posebnoSebastian Vettel zatrjuje, da ga osvojitev naslova ne bo uspavala: "Boj za konstruktorski naslov je še odprt, za nas je izredno pomemben, ker boljša kot je ekipa v skupnem seštevku med konstruktorji, večja je nagrada. Stvar je zelo enostavna: napeti moramo vse sile in tudi tukaj čim prej zadeve doreči do konca. Sicer nam trenutno dobro kaže, a ne smemo se predati kakšni evforiji, saj smo na zadnji dirki videli, da se z McLarnom ne smemo šaliti." Trenutno ima Red Bull 130 točk prednosti pred McLarnom, kar na prvi pogled deluje veliko, a v resnici ni.

Letos je bila vzdržljivost Red Bullovih dirkalnikov res zgledna, na koledarju so še dirke, ki naj bi ustrezale rdečim bikom, a zadeve so vedno zelo nepredvidljive, posebno če se bo na zadnjih nekaj dirkah zbudil tudi Lewis Hamilton. Po drugi strani pa vodja Mercedesove ekipe Ross Brawn pravi, da je letos vsekakor Red Bullova sezona, da pa pravi preizkusi šele prihajajo: "Sebastian Vettel je odličen dirkač. A kako zares dober je, se bo pokazalo, ko bo sedel v ne najhitrejšem dirkalniku ali ko se bodo začele tudi pri njih težave. Vsi dobro vemo, da za dobrimi rezultati pridejo tudi težave. Ni lahko zmagovati z najboljšim dirkalnikom, težje je z nekoliko slabšim dirkalnikom voziti konstantno hitro." Če kdo to ve, potem je to ravno Brawn, saj Mercedes letos res ni na kolesa postavil posebno hitrega dirkalnika. A je ta očitno veliko bolj pisan na kožo Michaelu Schumacherju, ki je od polovice sezone dalje konstantno tesno za petami mlajšemu Nicu Rosbergu, za katerim zdaj zaostaja le še tri točke.

Nezadovoljni pa so trenutno tudi pri Renaultu. Ekipa si je obetala veliko boljše rezultate, a zdaj so le priznali, da je bil njihov revolucionarni koncept naprej pomaknjenega izpuha napaka. "Ta izpuh nas najbolj ovira v počasnih ovinkih, po drugi strani pa se vse težave nato prenesejo na zadnje pnevmatike, ki so toliko bolj obremenjene," pravi Vitalij Petrov. Poleg tega je menjava dirkača sredi sezone, ko se je poslovil Heidfeld in je prišel Bruno Senna, vse prej kot produktivna, zdaj pa pri Renaultu čakajo na odločitev Roberta Kubice, ali se bo vrnil v formulo ena. Poljak namreč še vedno okreva po hudi poškodbi roke, ki si jo je poškodoval v nesreči na enem od relijev v Italiji. Povsem potiho pa se ekipa spogleduje tudi z veteranom Rubensom Barrichellom, ki so mu dnevi pri Williamsu zelo verjetno šteti. Kar lahko govori tudi o tem, da bi se znal Brazilec po koncu letošnje sezone celo posloviti od formule ena.