Doslej najdaljša turistična sezona

Piransko turistično območje beleži letos najdaljšo turistično sezono v svoji zgodovini. Prve skupine inozemskih gostov so letos začele prihajati v Portorož že 4. marca, zadnje pa bodo zapustile hotele v piranski občini konec oktobra. Minuli ponedeljek je odpotovala iz Portoroža zadnja letošnja skupina švedskih turistov, do konca meseca pa bodo še prihajale v Portorož skupine zahodnonemških turistov. Tudi kopalna sezona že nekaj let ni bila tako dolga kot letos.

Žičnica na Krim

Včeraj dopoldne so se zbrali zastopniki občinskega Ljudskega odbora, Turistične zveze Slovenije avtobusnih podjetij Sap-Turist in Ljubljana-transport, okrajnega tajništva za gospodarstvo projektantskega biroja za gradnjo gostinskih in turističnih objektov ter podjetja Žičnica. Razpravljali so o možnostih ureditve turizma na Krimu in zgraditve žičnice do vrha Krima. Že sedaj na Krimu urejujejo lovsko kočo, v načrtu pa je, da postavijo tudi razgledni stolp, čez čas pa hotel.

Umrl Chico Marx

Leonard Chico Marx, eden od bratov znanih komikov, ne bo več razveseljeval občinstva v kinodvoranah. Chico Marx je umrl v 70. letu starosti v svoji vili v Hollywoodu. Meseca maja letos so ga za kratek čas prepeljali v bolnišnico, kjer so dognali, da ima verjetno raka na pljučih. Stric Marx, kot so ga klicali, je leta dolgo vodil svoje štiri brate v številnih komičnih filmih. Znan je bil po svojih improvizacijah na klavirju in po izrazito italijanskem naglasu.