Pripadnik Generalštaba Slovenske vojske se je danes okoli 7. ure v svoji pisarni smrtno poškodoval s svojo pištolo, so sporočili z ministrstva za obrambo. Kot so zapisali, je po prvih ugotovitvah preiskovalnih organov storil samomor. Stotnik M. C.  naj ne bi imel osebnih  težav, zatrjujejo v tiskovnem predstavništvu Slovenske vojske. Preminuli častnik v zadnjem času ni bil denimo premeščen ali »šikaniran«, kar bi bilo lahko povod za njegovo dejanje, so še sporočili.

V sporočilu za javnost so še zapisali, da so o dogodku že obvestili preiskovalnega sodnika in državnega tožilca. Okoliščine pa preiskujeta Obveščevalno-varnostna služba Ministrstva za obrambo in komisija Slovenske vojske za ugotavljanje dejstev nastanka dogodka. Na Morsu so svojcem in prijateljem pokojnega izrekli sožalje: „V Slovenski vojski in na Ministrstvu za obrambo obžalujemo smrt našega sodelavca, svojcem častnika Slovenske vojske pa izrekamo iskreno sožalje.“

Gre sicer za drugi samomor zaposlenih v Slovenski vojski letos in deveti samomor od novembra 2004. Od tedaj pa do novembra 2009 si je življenje vzelo pet zaposlenih v Slovenski vojski, vsi izven delovnega mesta in delovnega časa. Konec novembra 2009 sta samomor storila dva pripadnika - vojakinja na Kosovu in še en zaposleni, ki je umrl doma. Lani samomorov v Slovenski vojski ni bilo.