Sloan se je hvalil, da je z osebnim rekordom na tretjem mestu končal “neverjetno težki“ maraton v bližini Newcastla, ob tem pa pozabil povedati, da ga je del proge prepeljal avtobus.

Po 32 kilometrih je Sloan “izginil“ iz tekaške dirke. Nekdanji vojni mehanik je enostavno skočil na avtobus za prevoz gledalcev, malo kasneje pa je pred ciljno ravnino pritekel iz gozda in tek končal na tretjem mestu. “Ljudje v avtomobilih, ki so vozili za avtobusom, so ga videli, kako je vstopil in izstopil iz avtobusa,“ je pojasnil Dave Roberts, eden od organizatorjev Kiedler maratona, ki naj bi bil po mnenju organizatorjev “najlepši britanski maraton“.

Sloan je obtožbe sprva označil za smešne, kasneje pa je po temeljiti preiskavi organizatorjev vendarle moral priznati svojo prevaro.

Ko so Sloana diskvalificirali, je tretje mesto osvojil Steven Cairns. “V zadnjem delu dirke sem bil večino časa tretji, potem pa sem kar naenkrat v cilju pristal na četrtem mestu. Bil sem sumničav, kako se je to zgodilo, a on je trdil, da me je na progi prehitel. Ko bi vsaj vzel samo medaljo, torbo s sladkarijami in majico za tretje mesto, ne, on je v cilju delil intervjuje novinarjem, češ da je osvojil tretje mesto,“ se početju Sloana ni mogel načuditi Cairns.