Poškodbe so že na obeh uvodnih tekmah zahtevale svoj davek v taboru slovenskih prvakov. Proti Makedoncem jih je po namernem udarcu Metalurgovega igralca skupil Bojan Skoko (zlomljen nos), proti Poljakom v Bonifiki pa si je - kot je pokazala magnetna resonanca - stegensko mišico natrgal Sebastian Skube, ki bo moral počivati nekaj tednov. Če k njima prištejemo še ne povsem pripravljenega Matjaža Mlakarja (mečna mišica), je jasno, da čaka Koprčane (z letalom so potovali do Bukarešte, nato z avtobusom v okoli sto kilometrov oddaljeni Buzau) v Romuniji še toliko težje delo.

"Uvodni tekmi sta pokazali, da nam manjkajo predvsem šuterji z zunanjih položajev, ki bi lahko s streli z devetih, desetih metrov razbijali nasprotnikove obrambe. Edini klasični bombarder je Milorad Krivokapić, ki je blestel tudi proti Wisli," pojasnjuje igralec Matjaž Brumen, ki že sedmič igra v ligi prvakov in v dresu tretjega kluba (pred Cimosom že s Celjem PL in Prulami). Ljubljančan na začasnem delu na Primorskem opozarja: "A ko Krivokapića ustavijo, skorajda nimamo rezervnih rešitev. Imamo še nekaj dobrih zunanjih igralcev in upam, da se bo kateremu izmed njih le odprlo. Že točka iz Romunije bi bila zlata vredna," se nadeja Brumen, ki meni, da bo za napredovanje v drugi krog lige prvakov treba zbrati osem točk.

Constanta je v prvih dveh krogih zabeležila dve ničli: najprej je na gostovanju pri Wisli izgubila z minimalno razliko (29:30), čeprav je še tri minute pred koncem vodila s tremi zadetki, nato pa je doma klonila proti Hamburgu (26:34). Klub iz največjega romunskega obmorskega mesta v zadnjih šestih letih že petič nastopa v ligi prvakov, pred to sezono pa ga je evropska zveza EHF po večletnih opozorilih le kaznovala. Evropski veljaki klubu niso izdali licence za igranje v dvorani v Constanti (ne ustreza zahtevam EHF), zato morajo romunski prvaki svoje evropske tekme igrati v Buzauu.

"Težko bo nadomestiti Skoka in Skubeta, po drugi strani pa je Dean Bombač preveč obremenjen v igri, saj vsega ne zmore sam. Zato bomo morali najti nadomestne rešitve, še več priložnosti pa bodo dobili mladi igralci. V Romuniji nas čaka še težje delo kot proti Wisli, glavni adut Constante pa je, da igra pred domačimi gledalci," pravi Cimosov trener Fredi Radojkovič. Po drugi strani Constanta v boju za najmanj četrto mesto, ki še pelje v osmino finala, danes nujno potrebuje zmago. "Romuni bodo pod velikim pritiskom, saj zanje šteje le zmaga. V nasprotnem primeru se lahko počasi že poslovijo od osmine finala. Upam, da bomo to znali izkoristiti v svoj prid," je dodal Radojkovič, ki je opozoril še na velik pritisk s tribun in morebitno naklonjenost sodnikov iz Latvije domačemu moštvu.

Constanta, ki ima šest naslovov državnega prvaka, je pravzaprav reprezentanca Romunije v malem, saj zanjo nastopa osem igralcev. Glavni zvezdnik je desnoroki in kar 208 centimetrov visoki Alexandru Stamate, ki je Wisli nasul deset zadetkov, proti Hamburgu pa je odigral le nekaj napadov in nato do konca nepričakovano obsedel na klopi. Trener Ion Craciun, ki je sredi lanske sezone zamenjal Srba Jovico Cvetkovića, ima na razpolago še tri tujce (Črnogorca Aleksandra Adžića, Makedonca Bratislava Angelovskega, Grka Nikolaosa Riganasa). Cimos na Buzau nima lepih spominov: v ligi prvakov so Koprčani oktobra 2008 izgubili že dobljeno tekmo proti Steaui (ob polčasu vodili s 16:12, na koncu izgubili s 26:28), aprila letos pa so na povratni polfinalni tekmi pokala challenge sicer izgubili s Stiinto s 25:30, a so zaradi višje domače zmage v Bonifiki (34:27) napredovali v finale.