Jobsov okus za modo bi bil danes lahko označen kot vizionarski, poroča portal Gawker. Priznani modni oblikovalec Ralph Rucci je namreč jeans hlače 501 in puli označil za dva izmed "treh najbolj originalnih" kosov oblačil v moderni modi. Prodaja pulijev, ki jih je nosil Jobs, je po njegovi smrti poskočila.

Pred statusom ikone, kakršnega je Jobs dobil še pred svojo smrtjo, pa je veljal za precej čudaškega, tudi v svoji družbi. Isaacsonova knjiga razkriva, da so zaposleni na Applu zavrnili predlog za službeno uniformo, zato je Jobs moral ustvariti svojo. Za puli se je odločil, ko je videl, da ga nosi oblikovalec Issey Miyake.

"Med potovanjem na Japonsko v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja je Jobs vprašal direktorja Sonyja Akia Morita, zakaj zaposleni nosijo uniforme. Aiko mu je razložil, da po vojni nihče ni imel dovolj denarja za nakup oblek, zato jim jih je dala družba, v kateri so bili zaposleni. Čez čas so uniforme postale del stila, predvsem v Sonyju, ki je na takšen način poskrbel za povezovanje delavcev. "Odločil sem se, da to želim tudi jaz storiti v Applu," mi je zaupal Jobs.

Sony, ki je precej cenil stil, je najel znanega oblikovalca Isseya Miyakeja, da je oblikoval uniforme. Delavci so nosili najlonske jakne, pri katerih se je dalo odstraniti rokave. Zato je Jobs poklical Miyakeja in ga prosil, da oblikuje takšno jakno še za Apple. "Prišel sem nazaj s par vzorci in zaposlenim dejal, da bi bilo odlično, če bi vsi nosili takšne jakne. Izžvižgali so me. Ideja jim ni bila všeč."

Kljub propadlemu poslu pa se je Jobs spoprijateljil z Miyakejom in ga redno obiskoval. Kmalu mu je postala všeč ideja, da bi izdelal osebno uniformo – ki bi jo lahko nosil vsak dan in s katero bi obeležil svoj stil. "Zato sem prosil Isseyja da oblikuje črn puli, ki mi je bil všeč, on pa mi jih je sešil okoli sto." Jobs je opazil moj presenečen pogled, zato mi je pokazal zalogo pulijev. "To nosim," mi je razložil. "Imam jih dovolj do konca življenja," je še dodal," je v biografiji razložil Walter Isaacson.