Po tesni domači zmagi proti Constanti v prvem krogu lige prvakov s 30:29, h kateri ste prispevali kar osem zadetkov, ste verjetno v Kopru računali na uspeh.

Seveda nismo mogli vedeti, ali bomo zmagali proti Cimosu, smo pa verjeli, da smo sposobni osvojiti obe točki. Zelo sem razočaran zaradi poraza. Znova se nam je zgodilo, da nas je premagal en igralec, tokrat Krivokapić.

Wisla je odlično začela tekmo, nato pa je sledil velik padec v igri. Zakaj?

Zelo pogosto se nam dogaja, da tekmo dobro začnemo, potem pa – čeprav gre za starejše in izkušene igralce – pademo v črno serijo napak, ki si jih ne bi smeli privoščiti. Ne zabijamo zadetkov iz ugodnih priložnosti in prehitro končujemo napade. Čeprav se dogovorimo, da na igrišču ne smemo divjati, potem počnemo prav nasprotno. Dokler ne bomo popravili oziroma odpravili teh stvari, bomo izgubljali. Logično je, da želi vsak igralec dati v igri maksimum, a v preveliki želji pogosto prihaja do nasprotnega učinka. Pokopale so nas lastne neumnosti in napake, ki jih je Cimos izkoristil. Razloge za poraz moramo iskati zgolj pri sebi.

V skupini C je favorit Hamburg, preostalih pet klubov (Cimos, Wisla, Metalurg, Constanta, St. Petersburg) pa naj bi se enakovredno borilo za preostala tri prosta mesta, ki še peljejo v osmino finala.

Skupina je zelo izenačena, nekoliko izstopa le Hamburg. Za napredovanje med šestnajst najboljših v Evropi bo najprej treba zmagovati na domačem igrišču, potem pa prinesti še kakšno točko z gostovanj. Vsaka točka v gosteh bo štela dvojno in tisti, ki mu bo to uspelo, bo še korak bližje uvrstitvi v osmino finala.

Kakšne so po vašem mnenju možnosti Cimosa za napredovanje?

Ker gre za le navidezno lahko skupino, so seveda tudi pričakovanja slovenske javnosti toliko visoka. A tisti, ki govorijo in razmišljajo o lahki skupini, se motijo. Prav zaradi vsaj na papirju lahke skupine je javnost precej zavedena o realnosti vrednosti klubov. Vsako od petih moštev je vrhunsko in zna igrati rokomet, vsako pa je v veliki meri sestavljeno iz kakovostnih in izkušenih igralcev. V ligi prvakov pač ni drugorazrednih ali celo tretjerazrednih klubov.

Ali vam je žal, da ste se odločili za igranje na Poljskem, kamor ste odšli po polletnem igranju za Metalurg?

Ne. Ko sem med igranjem v Skopju, kjer sem se sicer dobro počutil, dobil klic iz Plocka, nisem veliko okleval. Ko so mi predstavili ambiciozen klubski projekt, sem se z Wislo hitro dogovoril. Razmere za delo so izvrstne, denarnih težav ni, imamo novo in veliko dvorano za več kot 5000 gledalcev, v Plocku pa je rokomet z naskokom šport številka ena.