»Slovenija, hvala za Boštjana in Jureta,« je pisalo na velikem transparentu, ki ga je skupina okoli sto v modre majice oblečenih navijačev Wisle izobesila na delu tribune. Napis se je nanašal na Boštjana Kavaša in Jureta Dobelška, Slovenca v dresih poljskega prvaka, a v Bonifiki je Wisli na igrišču lahko pomagal le Kavaš. Dobelšek je bil sicer v zapisniku, pred tekmo se je tudi ogreval in bil na uradni predstavitvi ekip, a je bilo jasno, da bo zaradi stegenske mišice (poškodba se je poslabšala po tekmi proti Constanti) lahko le sedel na Wislini klopi in spodbujal soigralce.

Gostujoči trener Lars Walther je imel za obračun s Koprčani na voljo le 14 igralcev, kljub temu pa so Poljaki po štirih začetnih izenačenih (vse štiri zadetke za Cimos je dosegel Milorad Krivokapić) v 12. minuti že vodili z 8:5. Med čudno izključitvijo Deana Bombača in kljub ubranjeni sedemmetrovki Gorazda Škofa je Wisla šest minut pozneje še vedno vodila z enako razliko, nato pa so sledile minute Primorcev. S fantastično in fanatično obrambo na čelu z odličnim Škofom in z učinkovitimi Krivokapićem ter krilnim dvojcem Matjaž Brumen-Jure Dobelšek (skupaj deset zadetkov v prvem polčasu od skupno 14 koprskih) so gostitelji najprej izenačili na 10:10, po še treh izenačenjih pa je Brumen z igralcem manj poskrbel za vodstvo s 14:13 pred odhodom na odmor.

Med polčasoma naj bi nepridiprav udaril po vratih sodniške garderobe (španska sodnika sta s svojimi čudnimi odločitvami ves čas dvigovala pritisk domačih navijačev) in povzročil, da je počilo steklo na njih, v drugem polčasu pa je dokončno počila tudi igra Wisle. Cimosova prednost je počasi, a zanesljivo naraščala in v 42. minuti (potem ko je z igralcem manj znova zadel Brumen) znašala že pet zadetkov – 20:15. Isti igralec je poskrbel tudi za rekordno razliko na sobotnem obračunu (24:18), ki jo je šest minut pred koncem ponovil tudi Krivokapić (spet z igralcem manj), Srb z madžarskim potnim listom in ubijalsko levico.

S svojim desetim zadetkom za vodstvo s 26:20 je »Krivi« zajezil klub, ki nosi ime po najdaljši poljski reki in ki teče tudi skozi mesto Plock. A namesto da bi Koprčani do vrha napolnili gostujočo mrežo, je kazalo, da namerava Wisla spet prestopiti rokometne bregove. Poljaki so v slabih petih minutah dosegli štiri zadetke zapored in se dobri dve minuti pred koncem približali na 24:26. »Vsi na noge,« so začeli skandirati Cimosovi navijači, ob njihovem bodrenju pa je Škof na začetku zadnje minute ustavil strel Michala Kubisztala. V zadnjem Cimosovem napadu je trener Radojkovič 30 sekund pred zadnjim znakom sirene vzel minuto odmora, zadnji žebelj v Wislino krsto pa je z golom za 27:24 zabil Dobelšek.
»Klubska uprava nas ni postavila pod pritisk, mi smo si ga sami ustvarili. Očitno ga potrebujemo, da lahko dobro igramo. Želeli smo dokazati, da znamo še vedno igrati dober rokomet in da je bilo zelo slabih dvajset minut v Skopju le naključje,« je pojasnil trener Fredi Radojković, ki je ob koncu prvega polčasa zaradi poškodbe stegenske mišice ostal brez Sebastiana Skubeta. »Ko smo v drugem delu prvega polčasa začeli igrati našo pravo obrambo, je igra le stekla. Obramba je vrhunska, k uspehu pa je veliko prispeval tudi vratar Škof. V napadu je bil predvsem Krivokapić nerešljiva uganka za Poljake,« je ocenil Radojkovič.

Izidi 2. kroga v skupini C: Constanta – Hamburg 26:34 (12:17), Cimos – Wisla 27:24 (14:13), St. Petersburg – Metalurg 25:25 (10:11), vrstni red: Hamburg 4, Metalurg 3, Wisla in Cimos po 2, St. Petersburg 1, Constanta 0.