* Dvorana OŠ Dragutina Tadijanovića, gledalcev 450, sodnika: Adler, Mocsnik (oba Madžarska).
* Vukovar: Đapić 1, Novalić 21, Rajković, Grubeš 8, Draženović 2, Čolak, Mrđanov 3, Starčević 12, Đurković 1, Marčinko, Džamarija 6, Stipanović 14.
* Calcit Volleyball: Vrhovnik 1, Turnšek 20, Lenarčič 9, Handanovič 15, Kramolc 16, Hadžić 6, N. Mori, Hribar, Ljubetič, Kmezić 1, Bogdanović 11, E. Mori.

Potem ko so igralke Nove KBM Branik že prejšnji teden izgubile uvodno tekmo srednjeevropske lige, so tekmovanje s porazom začele tudi Kamničanke. Hrvaškim pokalnim zmagovalkam so se se sicer dobro upirale, na vročem terenu, kjer se bo opekla še marsikatera ekipa, vzele točko, a z nekaj več zbranosti bi lahko tudi dve. Klub temu pa je bil novi trener Kamničank Oleg Gorbačov zadovoljen s predstavo, do uspeha so namreč manjkale le malenkosti.

Kljub zaradi vremenskih razmer napornem potovanju in oslabljeni vrsti (zaradi bolezni je doma ostala libero Lea Urbančič) so gostje tekmo odlično začele. Povedle so z 9:2, a nato se je pri domačih razigrala lani najboljša športnica Vukovarja Ana Starčević. Z odlično igro v napadu in obrambi je poskrbela, da so domače Slovenke hitro ujele in brez težav dobile uvodni niz.

V drugem nizu je v kamniških vrstah na sprejemu začela Elmina Handanović, posledica tega je bila bolj enakovredna igra. Domače so sicer vseskozi malenkostno vodile, a Calcitovke so imele na koncu prve zaključno žogo za izenačenje. Na žalost pa so se Kamničanke prehitro veselile, saj je po točki Tamare Kmezić, stranski sodnik edinkrat na tekmi zapiskal mrežo. Domače so to izkoristile in v napeti končnici povedle z 2:0.

Tretji niz je gladko pripadel slovenskim podprvakinjam, po poškodbi Starčevićeve, zaradi katere se je igra gostiteljic povsem sesula, tudi četrtega. Videti je bilo, da bodo domov odnesle dve točki, saj so v "tie breaku" vodile do končnice, tudi s štirimi točkami razlike. Toda prednost ni zadostovala, po mnenju domačih tudi zaradi slabih sodnikov.