Pri kateri dejavnikih ste najhitreje našli skupni jezik z vodstvom zveze?

Najmanj problemov je bilo pri samih odnosih z igralci, s katerimi mi je bilo v največje zadovoljstvo sodelovati. Prav to je moj glavni motiv. Večina jih je šele na začetku velikih karier v klubu in v reprezentanci.

Obstaja kakšna stvar, kjer niste imeli enakega pogleda?

Ni šlo toliko za različne poglede, kot to, da smo bili šele na začetku skupnega sodelovanja. Prvič se je dogodilo, da smo bili skupaj štiri mesece, v katerih smo precej standardov dvignili, a hkrati obstajajo še številne rezerve. Teh je največ pri organizaciji, kvaliteti dela in tudi doprinosu igralcev.

Lahko razkrijete, katere ponudbe ste še imeli na mizi?

Zdaj ko sem podpisal pogodbo s Slovenijo, to ni več pomembno. Dejstvo je, da sem imel ponudbe z Arabskega polotoka in tudi iz Evrope. A že na začetku sem poudaril, da ima prednost slovenska reprezentanca, šele nato pa bi prišli na vrsto potencialni razgovori z drugimi.

Se obetajo kakšne spremembe v igralskem kadru?

Spremembe niso velike. Z izjemo Danijela Koncilje, ki bo nadomestil poškodovanega Matevža Kamnika, so vsi ostali že bili z menoj v reprezentanci.

Kakšne možnosti imata Klemen Čebulj in Gregor Ropret?

Oba sta že bila v resnem delu z reprezentanco. Ker smo na evropskem prvenstvu potrebovali predvsem dobre sprejemalce začetnih udarcev, smo se pred Čebuljem odločili za Jana Planinca. Na položaju podajalca smo iskali izkušnje, zato smo pred Ropretom vzeli Roka Satlerja. Bi vas pa spomnil, da je denimo Čebulj odigral pet tekem evropske lige, kar je dobro izkoristil. Malo reprezentantov se lahko pohvali, da je v njegovih letih že zbralo toliko nastopov v izbrani vrsti. Poudarjam pa, da imajo ponovno vsi enake možnosti. Če je bil nekdo v dobri formi poleti, ni nujno, da je tudi zdaj. In obratno.

Kako velik udarec je poškodba Matevža Kamnika?

Velik, zares velik. Kamnik je eden ključnih igralcev. Gre za fanta, ki je najboljše partije vedno pokazal na najtežjih tekmah in ki ima fenomenalno predvidevanje igre.

Spremljate težave s hrbtom Dejana Vinčića?

Ravno danes (včeraj, op. p.) sva se pogovarjala, potem ko je opravil magnetno resonanco. Izvidi bodo znani v naslednjih treh dneh, ko bomo natančno dorekli, kaj bomo počeli v prihodnje. Dejstvo je, da je Vinčić eden največjih evropskih potencialov na poziciji podajalca, če bo še naprej tako delaven, a tudi zdrav. Pričakujemo, da njegove težave s hrbtom niso hujše.