Cimos je na letošnji evropski premieri v Skopju doživel dvojno izgubo: klonil je proti Metalurgu (23:28) in zaradi poškodbe ostal brez Bojana Skoka. Po namernem udarcu s komolcem Naumčeta Mojsovskega je Skoko obležal v mlaki krvi, prvi pregled v Skopju (brez slikanja) pa ni pokazal hujše poškodbe. A ob vrnitvi v Slovenijo je natančen pregled pokazal, da ima zlomljen nos in da bo dlje časa odsoten z igrišč. Njegovo odsotnost bosta skušala nadomestiti mladi Uroš Bundalo in izkušeni Matjaž Mlakar, ki še okreva po poškodbi natrgane mečne mišice.

"Ni še stoodstotno v redu, ampak gre iz dneva v dan na bolje. Vseeno ne upam nič napovedovati. Mišica mora dobiti še pravo prožnost," opisuje Matjaž Mlakar. Sevničan bo zaradi odsotnosti Skoka moral pomagati soigralcem proti Wisli: "Trenutno sem sposoben odigrati deset minut 'v kosu', nato moram malce počivati in se raztezati, zatem pa se lahko vrnem na igrišče. Kar se tiče Wisle, igralci precej streljajo od daleč, zato bomo morali igrati trdo v obrambi, 'izpadati' na zunanje igralce in istočasno zapirati šestmetrsko črto. Poljaki imajo trdno in visoko obrambo, ki jo je najlažje ugnati s hitrim prenosom žoge, protinapadi in prodori. Stavim na našo zmago."

Trener Fredi Radojkovič si je ogledal posnetek tekme prvega kroga med Wislo in romunsko Constanto, ki se je po velikem preobratu končala z minimalno zmago Poljakov (30:29). "Ne bi želel ocenjevati igre Romunov, a so sami precej prispevali k svojemu porazu, saj so v končnici igrali netaktično in nelogično. Tri minute pred koncem so imeli tri zadetke prednosti in žogo, k porazu pa sta precej prispevala tudi sodnika," je tekmo, na kateri je bil najboljši strelec Boštjan Kavaš z osmimi zadetki (EHF ga je uvrstil v idealno sedmerico prvega kroga lige prvakov), analiziral Fredi Radojkovič.

Wisla, ki je precej "velenjsko" obarvana (dres Gorenja so nekoč nosili brata Dobelšek, Boštjan Kavaš in danski vratar Morter Seier, trener pa je bil Danec Lars Walther, ki zdaj sedi na klopi poljskega kluba), je v minuli sezoni s poljskega prestola vrgla Kielce. "Hitrejši smo od Poljakov ter imamo hitrejši prenos žoge in (pol)protinapade. Ko smo v Skopju v drugem polčasu začeli v obrambi igrati na višji ravni, so bili naši prenosi takšni, kot bi morali vedno biti. To je orožje, ki ga moramo več izkoriščati, to je tisto, kar najbolje znamo, a trenutno žal najmanj izkoriščamo," ocenjuje Radojkovič.