Na prvi tekmi proti Metalurgu je Cimos v prvem polčasu padel v "črno luknjo" in ga izgubil kar s 7:15.

Mogoče nas je celo pokopala prevelika želja po uspehu. Tekmo smo začeli anemično, zgrešili veliko "zicerjev" in "razbranili" Stanića. Metalurg je hitro prišel do visoke prednosti, ki nam je do konca ni več uspelo izničiti. V drugem polčasu smo igrali dokaj dobro, a lahko bi igrali še zelo dolgo, pa verjetno ne bi bilo mogoče nadoknaditi visoke razlike. Vseeno pa smo visok zaostanek do konca kar uspešno znižali.

Zdaj vas čaka premierna evropska tekma v Bonifiki, v kateri bodo želja, pritisk in imperativ uspeha še večji kot v Makedoniji. Ali se lahko ponovi črni scenarij iz Skopja?

Ne. Verjamem, da smo se zdaj otresli začetne živčnosti pred tako pomembnim tekmovanjem in da smo občutili naboj, ki ga prinaša liga prvakov. Prepričan sem, da bo proti Wisli na igrišču naša povsem drugačna slika kot v Skopju.

Po porazu z Metalurgom je tekma z Wislo v boju za osmino finala v skupini še toliko pomembnejša.

Na domačih tekmah moramo zmagovati, če si želimo priigrati eno izmed prvih štirih mest v skupini, ki peljejo v osmino finala. V Bonifiki smo že zelo dolgo neporaženi, zato gremo tudi v dvoboj s Poljaki optimistično razpoloženi in ne pričakujemo nič drugega razen zmage.

Ali je to, da ste nekoč v dresu Gorenja igrali z Boštjanom Kavašem, bratom Luko in Mortenom Seierjem, ki so zdaj člani Wisle in jih dobro poznate, za vas kakšna prednost?

Mislim, da ne. Tudi v slovenski ligi se igralci med seboj večinoma zelo dobro poznamo na igrišču, a to ni posebna prednost ali razlika.

Kaj naj bi bil ključ do uspeha proti Poljakom?

Če sestavimo tako dobro obrambo, kot smo jo igrali ob koncu prejšnje sezone, in če nam bo tudi v napadu steklo, bomo zmagali. Igralci Wisle so telesno močnejši od nas, mi pa veliko lažje igramo s telesno močnejšimi ekipami kot pa s tistimi, ki so hitrejše in nižje rasti. Pričakujem igro na nož, tekma pa bi znala biti na trenutke tudi groba. Brat Luka in Kavaš sta mi povedala, da se na Poljskem igra pogosto grob rokomet. Pred dvema krogoma se je Wisla v poljski ligi pomerila z ekipo Azoty Pulawy in bila ob remiju na igrišču kar precej pretepena. Takšno tekmo pričakujem tudi v Bonifiki.