Nedelja, 9. oktobra

Poljaki gredo na parlamentarne volitve. Zmaga se obeta stranki Civilna platforma aktualnega premierja Donalda Tuska. Po mnenju analitikov ga bodo volilci v času krize evra večinsko podprli zaradi želje po stabilnosti in kovanju tesnejših vezi z EU ter previdnih ekonomskih reformam, ki jih zagovarja.

Torek, 11. oktobra

Začela se bo že 48. izredna seja državnega zbora. Na zahtevo skupine koalicijskih poslancev bodo razpravljali o končnem poročilu preiskovalne komisije o izdajanju predvolilnih brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres. Razprava o vsebini poročila bo zaradi davčnih in drugih zaupnih podatkov tekla za zaprtimi vrati. Ker je zakon o poroštvih za polmilijardno posojilo TEŠ6 zavrnil že odbor za finance, je zelo mogoče, da bo izredna seja trajala zgolj en in ne predvidena dva dneva. Tretja točka dnevnega reda bo razprava o predlogih SDS, povezanih s plačevanjem kazni za prometne prekrške in najvišjo dovoljeno hitrostjo turističnih avtovlakcev.

V okviru festivala Mesto žensk in v koprodukciji s ciklom Cankarjevi torki bo v Cankarjevem domu nastopila Iva Bittová iz Brna, ena najbolj samosvojih in žanrsko neulovljivih svetovno uveljavljenih glasbenic.

Slovenska nogometna reprezentanca bo s tekmo proti Srbiji v Ljudskem vrtu v Mariboru sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2012, ki ga bosta gostili Ukrajina in Poljska. Vseh pet dosedanjih medsebojnih tekem se je končalo z remijem. Slovenija še nima zmage v tekmah proti reprezentancam drugih držav z območja nekdanje Jugoslavije.

Sreda, 12. oktobra

V Egiptu se bo začela registracija kandidatov za prve parlamentarne volitve po padcu Hosnija Mubaraka, ki se bodo začele 28. novembra in bodo potekale v treh krogih.

Zgodaj dopoldne bo predsednica preiskovalne komisije "Janković" Alenka Jeraj znova zaslišala Jureta Jankovića.

Četrtek, 13. oktobra

Na vrsti bo že četrto nadaljevanje mandatno-volilne komisije na temo Poročilo protikorupcijske komisije za dve leti nazaj. Poleg tega bo komisija obravnavala predlog vlade za člane nadzornega sveta Slovenske tiskovne agencije in začela postopek imenovanja novih članov sveta RTV Slovenija. Odbor za kmetijstvo se bo ukvarjal s poročilom o stanju kmetijstva v lanskem letu, odbor za lokalno samoupravo pa z zimzeleno temo "problematika črpanja sredstev iz EU".

Zvečer bo na velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega premiera drame Don Juan se vrne iz vojne Ödöna von Horvátha v režiji Dušana Jovanovića.

Petek, 14. oktobra

Predsednica preiskovalne komisije Eva Irgl bo nadaljevala prejšnji četrtek nekončano zasliševanje novinarja Blaža Zgage, kriminalista Igorja Zimiča in šefa urada za preprečevanje denarja Andreja Plausteinerja. Zadnja dva bo zasliševala za zaprtimi vrati. Poslanska kolegica Irglove Alenka Jeraj pa namerava zaslišati Jasmino Pišek iz Taxgroup.