Črnogorski strateg se je te dni mudil v Mariboru z ekipo Budvanske rivijere in se po napovedih sestal tudi z direktorjem zveze Mitjo Koželjem. Tako Vuković kot Koželj sta že pred formalnim dogovorom sicer dejala, da je želja po nadaljevanju očitna na obeh straneh.

"Seveda smo se morali najprej vsi spočiti od napornega dela in urediti misli. Zdaj smo sedli za mizo, dodobra preučili vse možnosti in veseli me, da smo hitro našli skupen jezik. Doslej smo zelo očitno naredili šele prvi korak od mnogih možnih in sedaj bomo lahko bolj sistematično nadaljevali na dobrih temeljih," je dejal Vuković, ki je z odbojkarsko zvezo podpisal dvoletno pogodbo, do konca naslednjega evropskega prvenstva.

"Z mano ostaja tudi celoten strokovni štab, s katerim mi je bilo skozi vso reprezentančno akcijo v veselje delati, seveda pa ostaja tudi moj pomočnik Tine Sattler. O strokovnosti dela govori tudi podatek, da smo vse fante iz reprezentance po koncu akcije zdrave in v dobri formi vrnili klubom. Na to sem še posebej ponosen," je o strokovnem štabu in delu z njim še povedal Vuković, ki se zaveda, da čaka reprezentanco prvi kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, ki bo potekal v Osijeku, že 22. novembra.

Z razpletom dogovorov je bil zadovoljen tudi direktor zveze Mitja Koželj: "Vsi smo si potihoma želeli, da bi lahko Veselina Vukovića obdržali pri nas, saj je vse navdušil s svojim profesionalnim in pozitivnim pristopom ter seveda s strokovnostjo dela. Ob tem se vsi v Odbojkarski zvezi Slovenije tudi zavedamo, da ta reprezentanca še zdaleč ni rekla zadnje besede. Seveda nam je povsem jasno, da lahko tudi nadarjeni igralci dosegajo dobre uspehe le skozi dolgoletno kontinuirano delo. In prav to želimo tej generaciji na ta način tudi omogočiti."

Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo vnovič zbrala že 7. novembra v Mariboru, ko jih čaka dovoljenih 15 dni priprav pred prvim kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre, ki bo v Osijeku med 22. in 26. novembrom. Na turnirju bo šest reprezentanc razdeljenih v dve skupini. V skupina A so Finska, Hrvaška, Nizozemska, v skupini B pa Slovenija, Portugalska in Ukrajina. Najprej bosta izpadla najslabša iz vsake skupine, potem se bodo za prvo mesto, ki edino vodi naprej - turnir bo v Sofiji med 7. in 14. majem - udarile štiri reprezentance.