Charles Napier se je rodil leta 1936 v Kentuckyju in je služil v vojski vse dokler ni začel delati kot filmski igralec. Poznan po svoji značilni kvadratno oblikovani čeljusti je bil Napier izurjeni vojaški padalec, prvo filmsko vlogo pa je doživel v projekciji Russa Meyerja, Cherry, Harry in Raquel leta 1971.

V filmu Cherry, Harry in Raquel. (foto: Splet)

Njegova prva večja vloga je bila vloga country pevca v The Blues Brothers leta 1980. Enajst let kasneje, 1991, pa je zaigral v vlogi ''protijunaka'' Anthonyju Hopkinsu v legendarnem filmu Ko jagenjčki obmolknejo. Dve leti za tem je sodeloval z režiserjem jagenjčkov pri novem projektu, nagrajenim z oskarjem. Gre seveda za nepozabni film Filadelfija. Spomnite se ga po vlogi sodnika.

Charles Napier. (foto: splet)

Česar morda niste vedeli je, da ste ga lahko slišali v seriji Hulk iz leta 1978. Gromski kriki gromozanskega zelenega Hulka namreč prihajajo iz grla Napierja. Med letoma 1997 in 2000 pa je glas posodil tudi generalu Hardcastlu v animirani seriji Supermana.

Sylvester Stallone in Charles Napier v Rambu. (foto: BBC)

Njegov zadnji projekt je bila komedija z leta 2009, The Goods: Live Hard, Sell Hard.

Napier se je poročil dvakrat in imel tri otroke, hčer in dva sina. Po svojem dobrem prijatelju, novinarju in avtorju Hunterju Stocktonu Thompsonu, je Napier celo poimenoval enega slednjih.