"Obstaja obojestranska želja za nadaljevanje sodelovanja. Po koncu evropskega prvenstva smo se odločili, da si vzamemo nekaj deset dni premora, da si odpočijemo in o vsem premislimo," je dejal Vuković, ki pa je hkrati poudaril, da dokler se stvari ne dorečejo črno na belem, ni mogoče razglasiti končnega dogovora. Kljub temu so njegova pričakovanja ob vnovičnem podpisu pogodbe jasna: "V zadnjem letu smo naredili veliko, kar zadeva pogoje in kvaliteto dela. Vse to pričakujem tudi v prihodnosti, s tem da bi se morali na vseh področjih dvigniti še na višjo raven, česar smo vsekakor sposobni."

Že kmalu po prihodu v slovensko odbojko je Vuković poudarjal, da bo trenutna generacija slovenske reprezentance (Urnaut, Vinčić, Šket, Kamnik, Pajenk, Jakopin...) svoj vrh dosegla nekje v letih 2015 in 2016, a to zanj ne pomeni, da je treba podpisati dolgoročno sodelovanje. "Že lani smo se dogovorili, da najprej podpišemo le do evropskega prvenstva, da vidimo, ali to ustreza enim in drugim. Predpostavljam, da bomo tudi v prihodnje sklepali dogovor za leto dni ali največ za dve leti, da bomo sproti preverjali medsebojno zadovoljstvo. A dokler se ne usedemo in pogovorimo, težko kar koli potrdim. Obstaja namreč tudi druga stran, ki ima svoje želje in pričakovanja," razmišlja Vuković. Črnogorec se je še nedolgo nazaj nagibal k temu, da se posveti zgolj reprezentančni odbojki, a je naposled sprejel ponujeno pri Budvanski Rivijeri, ki bo ponovno igrala v ligi prvakov. Kljub temu to dejstvo ne bi smelo imeti nobene vloge pri nadaljevanju njegove selektorske vloge. "Če se bom dogovoril s slovensko reprezentanco, je jasno, da bo imelo delo v reprezentanci prednost pred klubom."

Poleg vodilnih mož pri Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) in Vukovića ima svojo težo tudi mnenje igralskega kadra. Vsaj kar zadeva tiste, ki so bili na evropskem prvenstvu, dilem naj ne bi bilo. "Če hočemo v prihodnosti kaj narediti, moramo zadržati sedanje igralce ter strokovno vodstvo, če ne bomo spet na začetku. Zveza si preprosto ne sme dopustiti, da bi Vuković odšel," je bil na Dunaju kristalno jasen podajalec Dejan Vinčić. Ob teh besedah Vuković ni ostal ravnodušen: "Igralcev nikoli nisem spraševal, kaj si mislijo o meni, le o tem, kaj porečejo na delo reprezentance. Če so igralci izrazili željo, da ostanem selektor, potem je to največja potrditev mojega dela, a hkrati obveza, da dam od sebe še več kot do zdaj."