Reprezentanca se je znašla v nenavadnem položaju, saj je odvisna od drugih tekem. Ste bili že kdaj v svoji karieri v podobni situaciji?

Ne spomnim se, da bi bil na tako pomembnem tekmovanju, kot so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, v podobnem položaju. Ni najbolj prijetno, ker moramo čakati na razplet preostalih tekem. Toda zbrali smo se zaradi torkove preizkušnje proti Srbiji. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo v petek, bomo v torek napeli vse moči in poskušali premagati Srbijo.

Je zmaga za konec kvalifikacij, ne glede na to, kakšen pomen bo imela, dovolj velik motiv?

Zagotovo. Srbska reprezentanca je vrhunska. To bo balkanski derbi in pričakujmo zmago. Ta bi nam pomagala pri grajenju samozavesti pred prihodnjim obdobjem, ko bomo imeli znova visoke cilje. Vsaka zmaga nam veliko pomeni.

Kaj menite o kritikah, ki ste jih bili reprezentanti deležni po zadnjih porazih?

Prav veliko o tem ne razmišljam. Vsi reprezentanti se že dolgo časa ukvarjamo z nogometom. Smo profesionalci in ko igramo slabo, smo tarča kritik. To ni nič nenavadnega, gre za sestavni del športa. V svoji karieri sem bil večkrat v položaju, ko so bile ekipe, v katerih sem igral, na udaru kritik, in verjetno še velikokrat bom. Šport in življenje sta sestavljena iz vzponov in padcev. Veliko lepega smo naredili za reprezentanco in precej še bomo. Ta ekipa ima moč in verjamem, da je pred nami lepa prihodnost. Seveda pa morajo priti na vrsto tudi slabe tekme.

So vas kritike prizadele? Zaradi njih nogometaši gojite zamero?

Kritik smo vajeni. Prevzeti moramo odgovornost, saj smo mi tisti, ki smo na delu na igrišču. Kakšnih večjih zamer ni, toda vsak ima svoje razmišljanje, zato ne morem govoriti v imenu soigralcev.

Po zadnjih tekmah reprezentanti niste dajali izjav. Lahko poveste zakaj?

Vse skupaj je bilo malo preveč napihnjeno. Mogoče nekateri že prej, ko so bili rezultati dobri, niso govorili z mediji. Seveda pa vsak novinar lahko piše, kar hoče. S tem se nočem obremenjevati.

Če bi imeli to moč: bi v pripravah na tekmo z Estonijo kaj spremenili?

Ne. Vse smo delali v smeri, da bi Estonijo premagali. Drži pa naslednje: če bi vsak od nas pokazal deset odstotkov več, bi v Stožicah verjetno zmagali. Bili smo boljši tekmec. Priložnosti nismo izkoristili, na drugi strani pa smo dobili dva zadetka, česar si na takšnih tekmah ne smeš privoščiti. Sploh ne na domačem igrišču proti dobri reprezentanci, a ne vrhunski. To je bila velika napaka.

Precej se govori o tem, da naj bi nekateri starejši nogometaši prenehali igrati v reprezentanci. Se tudi vi poigravate s to mislijo?

Ne. Pred mano je s to reprezentanco še lepa prihodnost. Sem še mlad (smeh).