Računovodkinja na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Ljubljani je ukradla okoli 230.000 evrov. Denar fakultete si je več kot šest let na podlagi lažnih dokumentov nakazovala na svoj račun. Dekan fakultete Gorazd Meško je za naš časopis nedavno potrdil, da so zoper računovodkinjo avgusta letos podali kazensko ovadbo na ljubljansko policijsko upravo, vložili civilno tožbo za vrnitev protipravno pridobljene premoženjske koristi in ji prekinili delovno razmerje.

Kot je povedal za naš časnik, so od leta 2007 izvedli tri redne finančne revizije in še eno izredno podrobno revizijo zaradi suma nečednega poslovanja računovodkinje A. L. V delnem poročilu avgusta je bilo že dovolj indicev za kazensko ovadbo. Končno poročilo, ki je sume še bolj okrepilo, pa so prejeli pred dnevi. "Podrobna finančna revizija poslovanja računovodstva je pokazala na sum, da si je računovodkinja od marca 2004 do decembra 2010 z računa Fakultete za varnostne vede na svoj osebni tekoči račun neupravičeno nakazala okoli 230.000 evrov. Način storitve in natančen znesek protipravno prisvojenih sredstev bo ugotovila preiskava," je še potrdil Meško.

Osumljena naj bi bila oseba, zaposlena na fakulteti, več informacij pa zaradi tajnosti predkazenskega postopka in zaradi nadaljnjih postopkov policije ne morejo posredovati. pm