Red Bull, vodilno moštvo v karavani, je objavil, da bo vodo in večino hrane, govora je o mesu in sadju, za 80 člansko ekipo pripeljal s seboj iz Evrope. Glede na to, da moštva sicer na vseh dirkah v veliki večini kupujejo lokalno hrano, je precej jasno, da je ta poteza povezana z mestom prihodnje dirke oziroma strahom, da bi bila hrana na Japonskem lahko radioaktivna. Da se v avstrijskem moštvu zares bojijo vplivov jedrske nesreče, potrjuje tudi sporočilo šefa ekipe Christiana Hornerja, ki je svojim ljudem svetoval, da se ta konec tedna ne prehranjujejo v lokalnih restavracijah.

Če se bodo za podobno potezo odločila tudi druga moštva, še ni znano, je pa bilo moč opaziti nekaj podobnih primerov na dirki motociklistov pretekli konec tedna, ko so ti dirkali na stezi v Motegi, 130 kilometrov od Fukušime. Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo se na primer tam ni hotel tuširati, raje se je umival z milom in z vodo iz steklenice, njegov rojak Dani Pedrosa pa je vsa oblačila, ki jih je nosil tisti konec tedna, vrgel v smeti in jih ni želel odnesti s seboj v Evropo.

Od dirke v Suzuki za vse dirkače obvezna nova neprebojna čelada

Na nedeljski dirki v Suzuki bodo vsi dirkači nosili nove čelade, ki so bolj varne. Nove čelade naj bi preprečevale poškodbe, kot jo je utrpel Felipe Massa na predlanski dirki na Madžarskem, ko ga je pri veliki hitrosti v glavo zadel odpadel del z drugega dirkalnika in mu pri tem razbil čelado.

Nove čelade so nekateri dirkači začeli testirati že na začetku leta, na zadnji dirki v Singapurju pa jo je nosilo že 12 od njih. Od dirke v Suzuki bodo te čelade obvezne za vse voznike.