Selektor Matej Bogataj je v skladu s tradicijo festivala v tekmovalni del uvrstil izključno igrane oziroma dramske predstave brez lutkarskih elementov.

Za nagrade se bodo potegovale predstave Mali modri Huhu Maje Aduše Vidmar (Gledališče Koper), Sapramiška 2 - Sapramišja sreča Svetlane Makarovič (Mini teater Ljubljana), Žužkerada Maje Borin (Lutkovno gledališče Ljubljana), Cesarjeva nova oblačila Milana Jesiha po Andersenovi pravljici (Slovensko ljudsko gledališče Celje), In če pride zmaj nazaj Ljubivoja Ršumovića in Branka Završana (Plesni teater Ljubljana) in Mala in velika luna Borisa A. Novaka (Lutkovno gledališče Ljubljana in Prešernovo gledališče Kranj).

V tekmovalnem delu se bodo pomerile še predstave Kako je oskar postal detektiv Andreja Rozmana Roze (Rozinteater in SNG Drama Ljubljana), Livingstonov poslednji poljub Nane Milčinski, Siddharte in Igorja Štromajerja (Anton Podbevšek Teater), Grozni Gašper Tamare Matevc po motivih Francesce Simon (SNG Nova Gorica in Gledališče Koper) ter Pink Janje Vidmar (Lutkovno gledališče Ljubljana).

Predstave bo ocenjevala strokovna žirija, ki jo sestavljajo Petra Pogorevc, Igor Saksida inb. Podelila bo nagrade za najboljšo predstavo v celoti, za najboljšo režijo, najboljšo žensko vlogo in najboljšo moško vlogo ter tri nagrade za posebne umetniške dosežke.

V spremljevalnem delu bodo, drugače kot v tekmovalnem, tudi lutkovne predstave. Vanj je bilo uvrščenih 12 predstav, vendar ene zaradi organizacijskih zapletov ne bo mogoče videti. Iz tujine se bosta v tem delu predstavili Gledališče Mala scena iz Zagreba in Theater an der Parkaue iz Nemčije.