V Postojni formalnega postopka za začetek spremembe imena Ceste maršala Tita ne pomnijo, je povedal direktor občinske uprave Boštjan Udovič in obenem dodal, da je treba pri ulicah, ki so dolgo časa tako poimenovane, upoštevati tudi stroške, ki ob spremembi imena nastanejo za prebivalce in podjetja. Stroške menjave imena izpostavlja tudi svetovalka župana za občinski svet v občini Jesenice Božena Roner, ki je povedala, da so v Jesenicah leta 1996 tudi že naleteli na pobudo za preimenovanje, ki pa je hitro zamrla.

Tudi v Velenju so se po osamosvojitvi, po letu 1990, pojavljale težnje, da bi Titov trg preimenovali v Glavni trg in da Titovo Velenje, kakor se je nekoč imenovalo, postane in ostane zgolj Velenje. "To se je tudi zgodilo in to je edina sprememba, medtem ko so poskusi za preimenovanje Titovega trga ostali zgolj pri poskusu. Nekateri so zahtevali tudi umik Titovega spomenika, ki stoji na tem trgu, a se to ni zgodilo," pravi župan mestne občine Velenje Bojan Kontič.

Spomenik Josipu Brozu Titu v Velenju je sicer največji njegov spomenik na svetu, a še zdaleč ne edini v Sloveniji. Spomenik Titu imajo v Metliki, aprila letos pa so v vasi Gabrje pri Novem mestu odkrili doprsni Titov kip. Ob tem lahko tudi spomnimo na predsednika Slovenske nacionalne stranke Zmaga Jelinčiča Plemenitega, ki ima kip maršala Tita kar na vrtu svoje hiše. Kdor ima podobno željo, pa se lahko za nakup doprsnega kipa poteguje na spletni dražbi bolha.com. Cena? 350 evrov.