Zaradi odličnih rezultatov v prejšnjih sezonah bo Slovenija tokrat prvič nastopila s sedmimi tekmovalci in tekmovalko. Standardnim Roku Flandru, Izidorju Šušteršiču, Roku Marguču, Žanu Koširju, Juretu Hafnerju in Jerneju Demšarju se bo pridružil mladinski svetovni prvak v paralelnem veleslalomu Tim Mastnak, pri dekletih osamljena ostaja Glorija Kotnik.

Reprezentanca je tako kot prejšnje leto razdeljena na tri dele. Flander in Marguč vadita po posebnem programu, prvi bo tako kot lani večino časa preživel s kanadsko reprezentanco, v katero se po enoletnem premoru vrača olimpijski prvak J. J. Anderson, drugi je letos že treniral z Avstrijci. Nad drugimi Slovenci pa bdi glavni trener Peter Kotnik, sicer oče Glorije. Po zagotovilih tekmovalcev so vsi odlično telesno pripravljeni, manjka pa jim nekaj snežnih treningov, saj na ledenikih primanjkuje snega, tako da edina rešitev ostajajo dvorane. Tako Flander, ki je poletje preživel na Mauritiusu, kjer si je pred približno 14 dnevi poškodoval rebra (poškodbo naj bi že zacelil), letos še ni bil na snegu, Marguč je avgusta treniral v Zermattu, nato pa še v dvorani v Landgraafu, preostali del reprezentance je svoje zatočišče našel v belgijski dvorani v Peeru.

"Že samo dejstvo, da bom svoj prvi snežni trening opravil v naslednjih dneh v Söldnu, pove, da nove sezone nisem vzel najbolj resno. V njej ni svetovnega prvenstva ne olimpijskih iger, zato velikih ciljev nimam. Moj organizem potrebuje nekaj počitka, da bo naslednji dve sezoni lahko bolje pripravljen. Toda izkušnje mi pravijo, da sem največ dosegel, ko sem to najmanj pričakoval," se boju za najvišje uvrstitve vendarle ne odreka izkušeni Rok Flander.

Z večjimi cilji kot Flander v sezono vstopa Rok Marguč. Celjan je lani zablestel, ko je na svetovnem prvenstvu osvojil dve kolajni. Čeprav letos velikih tekmovanj ni, njegovi motivi niso nič manjši. "Same tekme svetovnega pokala mi pomenijo zadosten izziv. V skupnem seštevku si želim izboljšati lansko sedmo mesto, rad bi bil med petimi najboljšimi. In če bom redno dosegal uvrstitve med štiri najboljše, ni vrag, da ne bi prvič v karieri tudi zmagal," je svoje cilje predstavil Marguč.

Marguč ocenjuje, da se je njegov finančni položaj po lanskih uspehih izboljšal, medtem ko njegovi kolegi bolj ali manj životarijo. Flander se je razšel z dolgoletnim osebnim pokroviteljem, denar manjka tudi Kotnikovi skupini. Po besedah Kotnika imajo od Smučarske zveze Slovenije sami tekmovalci na voljo 120.000 evrov, proračun naj bi brez deskarskih sponzorjev znašal 300.000 evrov. A optimizma pred novo sezono vendarle ne manjka.