Prestižna nagrada za Intra lighting

Slovensko podjetje Intra lighting je na Japonskem prejelo prestižno priznanje Good Design Award za svoje novo svetilo Deux pieces. Strokovno žirijo svetovno priznanega tekmovanja na področju industrijskega oblikovanja je slovensko svetilo prepričalo z izvirnimi rešitvami, odličnim oblikovanjem in vrsto tehnoloških prednosti.

Sava Hoteli Bled z novo upravo

Prvi dan tega meseca je začela delovati nova uprava družbe Sava Hoteli Bled, ki jo je nadzorni svet družbe imenoval na svoji seji 20. septembra. Uprava šteje tri člane, ki jim predseduje Andrej Prebil, preostala člana uprave pa sta Renata Balažic in Borut Simonič.

Lumen ARS v stečaj

Proizvodno, gradbeno in trgovinsko podjetje Lumen ARS, ki je še lani ustvarilo 892.000 evrov prihodkov in 82.000 evrov čistega dobička, je po sklepu mariborskega sodišča pristalo v stečaju. Za stečajnega upravitelja je bil imenovan Damjan Belič.

Aha Moda v milijonsko dokapitalizacijo

Aha Moda, ki je avgusta kupila Muro v stečaju, je izpeljala dokapitalizacijo. Osnovni kapital milijona evrov so namreč podvojili na dva milijona evrov.

Stečajne mase za poplačilo upnikov Karoserij ni

Stečajni upravitelj Karoserij Simon Prelogar je takoj po 9. septembru, ko je sodišče v podjetju razglasilo stečaj, odpovedal zaposlitev zaposlenim in se lotil evidentiranja premoženja. Kot pa je v izrednem poročilu sporočil sodišču, stečajne mase zaradi prodaje premoženja pred stečajem ne bo dovolj niti za poplačilo stroškov postopka.

V prisilni poravnavi IngradaGramata za 11 milijonov evrov terjatev

Prisilni upravitelj celjskega proizvodnega in trgovskega podjetja Ingrad Gramat Damjan Belič je podal končni seznam preizkušenih terjatev v postopku prisilne poravnave. Skupno je prijavljenih 10,9 milijona evrov terjatev, Belič jih je priznal v višini 10,1 milijona evrov, medtem ko nekaj več kot 740.000 evrov terjatev prereka.

Pripravil Jan Bratanič