Katastrofalen prvi polčas, v katerem so v 30 minutah dosegli le sedem zadetkov, dobili pa jih kar petnajst, je rokometašem Cimosa odnesel sanje o morebitnem uspehu v dvorani Borisa Trajkovskega. V športnem objektu, ki nosi ime po nekdanjem klubskem predsedniku (umrl je v letalski nesreči pri Mostarju leta 2004), so aktualni slovenski prvaki prvi zadetek dosegli šele v osmi minuti. Po zaostanku s 4:5 je moštvo trenerja Fredija Radojkoviča dobilo sedem zadetkov zapored (4:12), v prvih tridesetih minutah pa je Darko Stanić, nekdanji Cimosov vratar, zbral dvanajst obramb. Gostje so v prvem polčasu zgrešili kar osem "zicerjev" in dve sedemmetrovki, Metalurg (brez operiranega Slovenca Miladina Kozline) pa je minuto pred odhodom na odmor vodil že s 15:6.

Začetek drugega dela je pripadel Slovencem, ki so v osmih minutah za polovico zmanjšali zaostanek ob polčasu (12:16), enaka razlika pa je bila tudi v 44. minuti (14:18). A Koprčani niso izkoristili izključitev na strani moštva trenerja Lina Červarja in gostitelji so imeli kmalu spet sedem zadetkov naskoka (21:14). Radojkovičeva četa se je nato še enkrat prebudila in po štirih zaporednih zadetkih sedem minut pred koncem zaostajala le za tri (18:21). Zadnjič je bila takšna razlika slabe tri minute pred koncem (22:25), toda v končnici so Koprčani - tudi po zaslugi domačinom naklonjenih hrvaških sodnikov - ostali tako brez zmage kot brez krožnega napadalca Bojana Skoka.

Po dveh Metalurgovih zaporednih zadetkih (27:22) je bilo konec dvomov o zmagovalcu, v predzadnji minuti pa so gostje ostali še brez Skoka. Med Cimosovim napadom je domači igralec Naumče Mojsovski s komolcem namerno udaril v obraz (nos) Skoka, ki je obležal oblit s krvjo. Koprskemu rokometašu so takoj nudili prvo zdravniško pomoč in mu nato pomagali oditi z igrišča, Mojsovski pa za grob prekršek ni dobil niti opomina.

"V prvem polčasu smo prikazali zagotovo našo najboljšo igro v tej sezoni. V drugem smo popustili in Cimosu dovolili, da se je približal, a je naša zmaga povsem zaslužena," je ocenil Metalurgov trener Lino Červar. Manj razlogov za dobro voljo je imel njegov stanovski kolega na Cimosovi klopi Fredi Radojkovič: "Zaradi kopice zgrešenih 'zicerjev' smo si že v prvem polčasu, v katerem je blestel vratar Stanić, priigrali velik zaostanek. Sicer nismo igrali slabo, a nikakor nismo mogli zadeti. Obramba je bila preveč mehka, v nadaljevanju pa smo se le sestavili, zaigrali hitreje in agresivneje ter začeli zadevati. A ko smo se približali na tri zadetka zaostanka, smo spet začeli delati napake, svoje pa sta dodala še sodnika s čudnimi odločitvami v našo škodo."

Izidi 1. kroga v skupini C: Metalurg - Cimos 28:23 (15:7), Wisla Plock - Constanta 30:29 (13:15; Kavaš 8, Dobelšek 0), Hamburg - St. Peterburg 32:20 (15:10; Vugrinec 3).