Olimpija - Nafta (danes ob 19. uri): Olimpija v Novi Gorici ni izkoristila priložnosti, da se prvič po vrnitvi v prvo ligo zavihti na prvo mesto na lestvici. Ljubljančani doma meljejo tekmece, medtem ko na gostovanjih delujejo bojazljivo in nezrelo. Športni direktor Mile Ačimovič meni, da niso prvi zaradi sodniški napak, zato je novo ime na seznamu tistih, ki so (upravičeno) kritizirali delo sodnikov in bili kaznovani. Nekdanji nogometni as s prepovedjo opravljanja funkcije na eni tekmi ter plačilom 200 evrov. Lendavčani se vzpenjajo, vprašanje je le, če bodo zdržali ritem dveh tekem na teden, saj so v prekmurskem derbiju v drugem polčasu dihali na škrge. V polprofesionalni zasedbi iz Lendave je kar nekaj nogometašev, za katerimi se ozirajo profesionalni klubi, najbolj vroč pa je 22-letni Arpad Vaš. Naš tip: 1.

Luka Koper - Domžale (danes ob 20.05): V zadnjeuvrščenem Kopru je odgovornost za neuspehe prevzel športni direktor Andrej Poljšak s ponujenim odstopom, a bodo v klubu o njem razpravljali šele prihodnji teden. Trener Milivoj Bračun se izgovarja, da ni sestavljal ekipe, zato remont napoveduje za zimski premor. Poljšak še zdaleč ni največji krivec, ker ključne poteze v ozadju vlečejo prijatelji kluba, zato v ekipi ni moštvenega duha, homogenosti in discipline, ampak daje vtis, da je sestavljena brez vizije. Domžalčani so z zmago proti Triglavu ujeli priključek z vrhom. Če ne bi bilo poškodb, bi bili glede na izkušenost prve enajsterice verjetno celo na prvem mestu. Naš tip: 0,2.

Mura - Rudar (jutri ob 15. uri): Oboji se vzpenjajo. Mura je hit pod vodstvom Anteja Šimundže, ki je še vedno neporažen v vlogi prvoligaškega trenerja. Zaradi polnih tribun v Fazaneriji je zadovoljen tudi blagajnik kluba, saj je ob ponedeljkih v trezorju gotovina za nemoteno poslovanje. Velenjska prednost je spočitost, saj med tednom niso imeli tekme. Naš tip: 1.

Maribor - Triglav (jutri ob 18. uri): Nerazumljiv je razpad sistema po uri igre v četrtek, ko so začeli padati iz napake v napako, kar je bledi Birmingham izkoristil. Maribor je očitno v krizi. Nepotreben poraz z Birminghamom jo je še poglobil in vse bolj očitno postaja, da v mariborskem strokovnem štabu manjka Ante Šimundža, ki ga je Zlatko Zahovič poslal na kaljenje v Mursko Soboto. Vijoličasti so bonus porazov na domačem igrišču že izpolnili proti Nafti. Kranjčani so v Domžalah dobili lekcijo, kako je možno zmagovati, predvsem pa zabijati gole, tudi z mladinci. Naš tip: 1.

CM Celje - Hit Gorica (jutri ob 18. uri): Celjani so se z dvema zmagama utrdili v sredini lestvice, proti Gorici upajo še na tretjo. Znova je začel zadevati napadalec Roman Bezjak. Goričani so v dosedanjem delu prvenstva zapustili veliko boljši umetniški vtis, kot je izkupiček točk. Imajo najhitrejšega igralca lige, Brazilca Vicenteja, ki pa je kronično neučinkovit, in umetnika z dodano vrednostjo Galešića, ki je sposoben sam razbiti vsako obrambo v ligi. Naš tip: 2.