Klub so zapustili Darko Stanić, Uroš Elezović in Milan Mirković, prišli pa so Gorazd Škof, Uroš Bundalo, Nikola Džono, Matevž Čemas, Goran Bogunović. Je letošnji igralski kader boljši ali slabši kot lanski?

Najmanj enakovreden tistemu iz minule sezone. Morebiti smo z odhodom Stanića in predvsem Elezovića malce izgubili pri izkušenosti, kajti zdaj imamo na položaju levega zunanjega igralca tri mlade fante. Kar zadeva vratarje, je Škof bolj konstanten kot Stanić: Gorazd vedno brani dobro, medtem ko je Darko sposoben od predstav v slogu supermena do zelo slabih.

Sezono v domači ligi ste dobro začeli - štiri zmage in remi proti Gorenju.

Tekmi v zadnjem tednu proti Loki in Trimu sta pokazali, da rastemo in gremo po začrtani poti. Naša igra je bolj tekoča in v primerjavi z minulo sezono tudi malce hitrejša. To potrjuje tudi veliko število zadetkov, ki jih dosegamo. Tako v obrambi kot v napadu se približujemo tistemu, česar si želimo, čeprav smo šele v začetni fazi, kajti sezona se je šele dobro začela.

Menda ste imeli velike težave s pridobivanjem podatkov in posnetkov igre makedonskega prvaka?

Dobiti posnetek iz Makedonije je znanstvena fantastika. DVD iz septembrskih kvalifikacij za letošnjo ligo prvakov, v katerih je nastopal tudi Metalurg, bi morali biti prav tako na sedežu EHF na Dunaju, a ga tudi tam ni bilo. Po drugih poteh smo dobili le posnetek Metalurgovega nastopa na avgustovskem turnirju v Doboju. Mogoče bomo tik pred tekmo v Skopju še kakšnega, a je to malo verjetno, ker je vsem dobro znano, kakšne igrice se gredo tam.

Vseeno ste verjetno ugotovili, katere so glavne prednosti in slabosti makedonskega prvaka, ki ga vodi hrvaški trener Lino Červar?

Červar je izkušen in zvit trener, zato pri njem nikoli ne veš, kaj skriva in pripravlja, kdo je zares poškodovan in kdo ne... Jasno je le, da ne bo igral Miladin Kozlina, ostali pa verjetno vsi. V Metalurgovi igri se vse vrti okoli zunanje linije Mojsovski-Mirkulovski-Marković. Gre za tipično jugoigro, ko zunanji igralci sodelujejo predvsem s krožnim napadalcem, krila pa dobivajo malo žog. Z delno izjemo Črnogorca Markovića nimajo izrazitega "šuterja", medtem ko sta Mojsovski in Mirkulovski prodornejša in dobra v igri ena na ena. Igramo hitrejši rokomet od Metalurga in imamo boljše posameznike. Če bomo uspeli še ohraniti mirne živce in se pripraviti na vse možne peripetije, ki nas čakajo v Skopju, imamo možnosti za ugoden izid.

V vratih Metalurga bo Darko Stanić, ki je še v prejšnji sezoni nosil koprski dres. Bo to prednost ali slabost za vaše igralce, ki ga sicer dobro poznajo, a tudi on njih?

Odvisno od tega, kako bo razpoložen. Stanić je vrhunski vratar, ki na nekaterih tekmah brani vse, kar je mogoče in nemogoče, na drugih pa skoraj ničesar in deluje kot začetnik. Verjamem, da bo proti nam dodatno motiviran, a to je vedno tudi dvorezen meč. Tudi izkušeni vratar lahko v takšnih trenutkih pogori. Motivacija je bila vedno Stanićeva šibka točka, a z njo proti nekdanjim soigralcem verjetno ne bo imel težav.

V Cimosu nihče ne skriva jasnih ciljev za letošnjo sezono - ponovno osvojitev obeh domačih lovorik in uvrstitev med 16 najboljših v ligi prvakov.

Glavni evropski cilj je uvrstitev med najboljše štiri klube v skupini C. Številka ena je verjetno že oddana Hamburgu, zaradi izenačenosti ostalih klubov pa ima vseh pet skoraj enakovredne možnosti za drugo mesto. To prinaša v osmini finala vsaj na papirju lažjega nasprotnika kot tretje ali četrto mesto, a se s tem ne ubadamo. Želimo si najmanj četrtega mesta, potem pa bomo razmišljali naprej.