"Z Romanom Kreuzigerjem bo eden vodij ekipe za največje etapne dirke Giro, Vuelto in Tour, hkrati pa bo lahko izkoristil izkušnje Alexandra Vinokourova," je dveletno pogodbo za 2012-2013 potrdil menedžer Astane Giuseppe Martinelli, s katerim se je že vse dogovoril v Rudersdalu. Na koncu je šlo le za dogovor o usklajeni objavi, v kateri se je Brajkovič znova posebej zahvalil Johanu Bruyneelu in moštvenim kolegom, ob večini katerih je preživel šest sezon (Discovery, Astana, RadioShack). "Johan je velik in pošten človek, ki je vedno poskušal pomagati. Pomagal mi je iskati ekipo, ko sem ga za to poprosil. Ni pa me prodajal," je Brajkovič zavrnil namige, ki so krožili o teoriji predčasne prekinitve, saj je imel še pogodbo z ameriško ekipo za leto 2012. Brajkovič je vesel, da bo imel domačo druščino z Borutom Božičem, Rečanom Robertom Kišerlovskim in predvsem športnega direktorja Gorazda Štanglja.

Okrepila se bo tudi slovenska zasedba v špansko-italijanski ekipi Geox. Poleg Marka Kumpa, ki je podaljšal pogodbo, bo isti dres oblekel tudi Blaž Furdi (Adria Mobil) in Robert Vrečer (Perutnina). "V Geox se selim za dve leti," je podrobnost dodal Vrečer. Za najboljšo nemško ekipo NetApp bo v letu 2012 vozil Blaž Jarc (Adria Mobil), trenutno vodilni na mednarodni etapni dirki Gallipoli Tour v Turčiji. Objava podpisa pogodbe Simona Špilaka (Lampre) za rusko Katjušo pa je le vprašanje časa.

Potrjena pa je tudi slaba novica za slovensko kolesarstvo. Perutnina Ptuj v prihodnje ne bo več podpirala članske ekipe razreda kontinental UCI, in to kljub 40. mestu na svetovni lestvici CQ. Na trgu so Mugerli, Golčer, Rezman, Gazvoda, Bajt... mm