Vsaka knjiga bo označena s posebno nalepko, glede na to, za katero izmed treh organizacij je namenjena. Razvrščali jih bodo predvsem glede na primernost vsebine. Kot prva darovalka je knjigo s svoje knjižne police podarila višja državna tožilka in predsednica društva Beli obroč Vlasta Nussdorfer. Tako je že dan pred uradnim začetkom otvorila akcijo, ki bo potekala ves mesec. Sama je bila navdušena: "To je čudovita akcija. Ljudje imajo zdaj ves oktober čas, da sem prinesejo knjige, ki bodo na koncu akcije podarjene in bodo drugim ljudem pričarale nasmeh. To bodo v večini otroci in nekoliko starejši."

Denis Kamnar, predstavnica Skupnosti socialnih zavodov Slovenije je povedala, da imajo v svojih knjižnicah kar veliko število knjig, a je "knjig vedno premalo. Pri nas je veliko varovancev, ki so kljub temu, da imamo kar veliko knjižnico, že vse prebrali."

S knjigami bodo tako razveselili ljudi, ki si jih ne morejo privoščiti. "Če imaš knjigo, jo lahko, ko jo prebereš, tudi komu podariš. Nekateri imajo tudi knjige za spomin, teh ne bodo prinesli. Zagotovo pa bodo na svojih knjižnih policah našli tudi take, ki jih lahko nekomu podarijo," je dejala Nussdorferjeva.

V Svetu knjige poudarjajo, da bo z akcijo prihodnost nekaterih ljudi lepša in bogatejša, saj vedno več otrok ostaja brez možnosti dostopa do knjig in branja nasploh.