Slovenski prvak bo nastopal v skupini C. V njej so še nemški HSV Hamburg, romunska Constanta, ruski Sankt Peterburg in poljska Wisla Plock, v osmino finala pa se bodo uvrstile ekipe, ki bodo v prvem delu tekmovanja osvojile prva štiri mesta.

Minula sezona je minila v prevladi koprske zasedbe, ki je na domačem prizorišču slavila v državnem in pokalnem tekmovanju, piko na i pa postavila z zmagoslavjem v evropskem klubskem tekmovanju - pokalu challenge. Koprčani se zavedajo, da jih v Skopju čaka težak psihološki preizkus, ob vročem igrišču, kakovostnem tekmecu, ki jo vodi nepredvidljivi hrvaški trener Lino Červar, pa so tu še najbolj odgovorni za regularnost tekme - hrvaški sodniški par Dalibor Jurinović-Marko Mrvica in srbski delegat Božidar Đurković.

"Generalka za dvoboj v Skopju je bila uspešna, tako da z optimizmom pričakujemo uvodni nastop v ligi prvakov. Naša pripravljenost se počasi, a vztrajno vzpenja. Telesno smo dobro pripravljeni, tudi v tekaškem delu smo v primerjavi z minulo sezono naredili korak naprej in igramo hitreje. Naš napad počasi dobiva glavo in rep," je uvodoma dejal koprski strateg Fredi Radojkovič in dodal: "O naših prvih tekmecih nimamo veliko posnetkov, saj jih je težko dobiti. Vemo, da je Metalurg po igralski plati dobro sestavljena ekipa, prvi mož pa jim je naš nekdanji vratar Darko Stanić, ki je v tem trenutku v izjemni formi. Makedonska zunanja linija je zelo uigrana, morda nekaj manj sodeluje s krilnima igralcema. Obramba Metalurga je zelo raznolika, kar je zaščitni znak Červarja, ki se nikoli ne zanaša zgolj na eno obrambo, temveč jih med tekmo neprestano menjava. Mi se bomo v teh dneh pripravili na vse možne obrambne različice rokometašev Metalurga in verjamem, da nas ne bodo presenetili."

V slovenskem taboru nimajo večjih težav s poškodbami. Trenutno je izven pogona le krožni napadalec Matjaž Mlakar, a tudi ta bo odpotoval v Skopje, odločitev o njegovem nastopu pa bo padla tik pred sobotno tekmo.