Slovensko združenje za integrirano in ekološko pridelavo zelenjave je odprlo spletno zelenjavno tržnico, s katero želi pridelovalcem omogočiti dodatno priložnost za prodajo zelenjave, potrošnikom pa ponuditi enostaven dostop do sveže slovenske zelenjave z dostavo na dom. Za začetek bo prodaja potekala v Mariboru, nato jo bodo širili po Sloveniji.

Potrošniki na slovenskih prodajnih policah vse redkeje najdejo svežo domačo zelenjavo, saj je v trgovinah vse pogosteje prisotna uvožena zelenjava, ki pa je po besedah predsednika združenja Stanka Volka zaradi dolge transportne poti precej osiromašena vitaminov in mineralov.

Združenje si zato prizadeva, da bi slovenskemu potrošniku omogočilo hiter in enostaven dostop do sveže, lokalno pridelane zelenjave višje kakovosti, zelenjave iz integrirane pridelave in pridelane v zemlji. V ta namen so se odločili za vzpostavitev spletne tržnice za prodajo zelenjave iz integrirane pridelave, ki bo potrošnikom zagotovila svežo zelenjavo iz Slovenije z dostavo na dom. fr