Španska Barcelona in Atletico Madrid (nekdanji Ciudad Real) ter nemška Kiel in HSV Hamburg veljajo za papirnate favorite lige prvakov. Omenjeni klubi še vedno kljubujejo globalni gospodarski krizi, čeprav se je v njihove blagajne zlilo manj denarja kot v minulih letih, proračun pa navkljub temu ostaja na visoki ravni. V "drugem jakostnem razredu" so ruski Čehovski Medvedi, madžarski Veszprem, francoski Montpellier, danski Koebenhavn in nemški Füchse Berlin.

Slovenski ljubitelji rokometa bodo največ pozornosti namenili skupini C, v njej pa bo nastopil slovenski prvak Cimos Koper. Z izjemo nemškega Hamburga gre za izjemno izenačeno skupino, romunska Constanta, ruski Sankt Peterburg, poljska Wisla Plock in makedonski Metalurg iz Skopja pa se tako kot Cimos nadejajo uvrstitvi v osmino finala.

V ligi prvakov bodo nastopili tudi številni slovenski rokometaši. Najbolj množična slovenska kolonija je v Montpellierju, kjer igrajo Vid Kavtičnik, Dragan Gajič in Primož Prošt, Luka Dobelšek in Boštjan Kavaš pa sta člana Wisle. Na veliki evropski sceni se bodo predstavili še Renato Vugrinec (HSV Hamburg), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb), David Koražija (Veszprem), Miladin Kozlina (Metalurg Skopje), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce) in Nik Tominec (Kadetten Schaffhausen).

Tekmovalni sistem ostaja nespremenjen, po štiri najboljše ekipe iz vseh štirih skupin se bodo uvrstile v osmino finala. Nato bodo na sporedu četrtfinalni obračuni, zmagovalci teh tekem se bodo uvrstili na zaključni turnir, ki ga bo 26. in 27. maja prihodnje leto tretjič zapored gostila Lanxess Arena v Kölnu. Zmagovalec sklepnega turnirja bo prejel 350.000, poraženec finalne tekme 250.000, tretjeuvrščena 200.000, četrtouvrščena ekipa pa 150.000 evrov.