"Cilji v letošnji sezoni? Igrati dober rokomet in vedno dati od sebe maksimum. Zavedati se je treba, da je eno igrati rokomet, drugo pa zmagovati. Veliko stvari v klubu letos postavljamo na novo, ključno pa je spreminjanje glav in filozofije. Rezultati so posledica številnih dejavnikov, zato so napovedi nemogoče in nesmiselne. Za rezultate sem odgovoren jaz in če ne bo uspehov, bom jaz tarča," je dejal Krimov trener Tone Tiselj, ki se je kljub vztrajnim novinarskim vprašanjem o ciljih še bolj vztrajno in diplomatsko izogibal konkretnemu odgovoru. A nato je le pojasnil: "Smo na začetku Krimove poti na vrh Evrope. Toda v dveh mesecih ne moremo storiti tega, kar nekateri počnejo že pet let."

Tiselj, ki je prejšnjo sredo praznoval abrahama, se je po šestih letih vrnil na Krimovo klop, s katere je svojo ekipo dvakrat pripeljal na evropski rokometni vrh (2001 in 2003). Letos bo naloga težka že v skupinskem delu lige prvakinj, kajti nasprotniki so Larvik (aktualni evropski prvak), danski Viborg (prvak Evrope v letih 2006, 2009, 2010) in Podravka Vegeta (1996). "Ko sem leta 2000 prišel v klub, je ta že nekaj let deloval z Vinkom Kandijo in Zoranom Jankovićem. Žal jima ni uspelo priti na evropski vrh, ko pa sem prišel jaz, sem dodal le nekaj malenkosti za osvajanje lovorik," se spominja Tiselj in dodaja: "Takrat je bilo vse podrejeno rokometu, igralke so živele zanj. Ali ima tudi sedanji igralski kader, ki smo ga začeli sestavljati pozno, a je vseeno zelo kakovosten, pravi značaj, bo pokazala že nedeljska tekma na Hrvaškem. Tiste igralke, ki nimajo zmagovalnega značaja, ne vidim v ekipi."

Tudi Ljudmila Bodnjeva, ki se je po dolgih letih vrnila v reprezentanco Rusije in v nedeljo osvojila svetovni pokal na Danskem (v finalu so Rusinje premagale Norveško s 25:23), se je na včerajšnji novinarski konferenci (tik pred prvenstveno tekmo s Piranom v Stožicah, ki so jo krimovke dobile s 45:23) izogibala konkretnim ciljem. "Seveda so visoki, a razmišljamo in gremo zgolj od tekme do tekme. Skupina v ligi prvakinj je težka, toda to je samo dodaten izziv za nas." Krožna napadalka in kapetanka je prišla h Krimu po sezoni 2002/03, v kateri je slovenski klub drugič spravil na kolena vso Evropo: "Dvakrat sem že igrala v finalu lige prvakinj, na žalost pa obakrat ostala praznih rok. Upam, da bom nekoč posegla tudi po naslovu evropskega prvaka," se nadeja 32-letna Ljudmila Bodnjeva.

Zdaj že nekdanji klub z Galjevice (nove prostore v dvorani v Stožicah bo uradno predstavil naslednji teden) sta po minuli sezoni med pomembnejšimi igralkami zapustili Srbkinji Andrea Lekić (Györi) in Dragana Cvijić (Budućnost; odšle so še Vesna Puš, Ariane Geissmann in Olga Čečkova), Barbara Varlec pa se je odločila za materinstvo. Krimov dres je pred letošnjo sezono obleklo kar pet novih tujk (Hrvatici Kristina Franić in Andrea Šerić, Danka Kristina Bille Hansen, Avstrijka Gorica Ačimović in Madžarka Ibolya Mehlmann), še nekaj časa pa bosta na bolniški Marina Vergeljuk in Maja Zrnec.