Poštna uslužbenka naj bi strankam, ki so dale na pošti vezati denar, kar na roke napisala pogodbo, denar pa spravila v svoj žep. Pogodb v sistem ni vnašala, da je ne bi ujeli pa ni hodila niti na dopust. Interna preiskava še poteka, uslužbenka pa je sicer že junija dobila izredno odpoved delovnega razmerja. Pošta Slovenije je vsem oškodovancem zagotovila, da jim bodo denar povrnili.

Iz celjskega tožilstva pa so po poročanju POP TV sporočili, da je na tožilstvu že več let prihajalo do nepravilnosti. Pri notranji kontroli dela so ugotovili hujše nepravilnosti in sum, da je storila kaznivo dejanje poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Na svoj račun naj bi namreč nakazovala denar za pisarniški material, ki pa na tožilstvo ni nikoli prispel.

Po tatvinah finančnice v regijska organizacija sindikata SKEI za Štajersko, računovodkinje na Fakulteti za varnostne vede ter ravnateljici in računovodkinji v vrtcu Zelena jama je to že peti primer goljufije v 14 dneh, skupaj pa naj bi odtujile za skoraj milijon evrov, so še poročali na POP TV.