Edina poklicna ženska rokometna ekipa na slovenskih tleh je po minuli sezoni doživela številne spremembe. Mesto trenerja je znova zasedel Tone Tiselj, na direktorski stolček se je usedel dolgoletni podpornik kluba Goran Dujić, ekipa je pretrese doživela tudi na igralskem področju. Ekipo so zapustile številne rokometašice, med drugim tudi "prva dama" Andrea Lekić, novi obrazi so Hrvatici Kristina Franić in Andrea Šerić, Danka Kristina Bille, Avstrijka Gorica Ačimović in Madžarka Ibolya Weiszne Mehlmann.

Proračun navkljub težkim gospodarskim časom ostaja na ravni lanskega (od 1,5 do 1,7 milijona evrov), namera vodstva kluba - pokrovitelji jih v tem podpirajo - pa je, da Krim v naslednjih treh letih vrnejo na evropski vrh. Cilj ljubljanske ekipe v tej sezoni je "igrati rokomet", z dobrim in zavzetim delom pa bodo prišli tudi rezultati. Nad ljubljansko ekipo torej ne visi Damoklejev meč, pretresov ne bo niti v primeru izpada po prvem delu lige prvakinj.

V zares težki skupini, kjer nastopajo kar štiri ekipe, ki so se že povzpele na vrh najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini, je to povsem možen in realen scenarij, čeravno "tigrice" zagotavljajo, da se bodo na sleherni tekmi borile po svojih najboljših. Prvi zrelostni preizkus bodo imele že v nedeljo, na vročem gostovanju v Koprivnici pa bodo skušale ponoviti dosežek iz minule sezone, ko so se iz središča hrvaškega klubskega rokometa vrnile z dvema točkama.

"V zadnjih dveh mesecih smo trdo delali, spopadli smo se tudi z nekaterimi novimi zadevami. Že prva tekma v Koprivnici bo pokazala karakter ekipe, prepričan sem, da bomo prikazali našo najboljšo predstavo v tej sezoni," je uvodoma dejal Tiselj in dodal: "Podravka Vegeta je zelo kakovostna ekipa. V minuli sezoni je imela nekaj finančnih težav in zaradi tega ostala brez nekaterih igralk. V novo sezono je krenila bolj ambiciozno, vredna je vsega spoštovanja, vendar verjamem v svojo ekipo. Ključ do zmage bo obramba. Igra vseh najboljših reprezentančnih ali klubskih ekip sloni na obrambi, tudi mi delamo na tem. Verjamem, da se bo premik v tej smeri pokazal že v Koprivnici."

Pravico na hrvaško-slovenskem obračunu, ki se bo v nedeljo pričel ob 15. uri, bo delil španski sodniški par Javier Alvarez Mata-Ion Bustamante Lopez, delegatka pa bo Srbkinja Svetlana Obučina.