Letošnje poletje ste imeli več časa za sestavo moštva kot lani. Kako ste zadovoljni z igralci, ki ste jih pripeljali?

To bodo pokazali tekme in rezultati.

V moštvu je veliko tujih košarkarjev. Vidite morda v tem kakšno težavo?

Saj je tudi veliko domačih igralcev. Ćapin je slovenski državljan, tu so še Blažič, Murič in Jagodnik. Do težav je v preteklosti v različnih kolektivih prihajalo tako zaradi domačih kot evropskih in ameriških igralcev. Običajno pa se s prstom hitro pokaže na zadnje, predvsem na tiste z drugačno barvo kože.

Moštvo je skoraj popolno, še vedno pa iščete igralca na položaju branilca.

Iskanje poteka kot vedno. Imamo spisek želja, ponudb in finančne zmožnosti. Igralec, ki ga bomo izbrali, mora biti finančno dosegljiv. Časovnega roka si pa nismo dali.

V ligi NBA je trenutno lockout, evropski igralci pa se povečini vračajo v domače klube. Ste imeli morda kakšne kontakte z Goranom Dragićem ali Benom Udrihom?

Že maja sem imel informacije, kako bodo stvari v ligi NBA približno tekle in, kot kaže, so bile prave. Z Goranom imava vedno stike. Velikokrat se vidiva in poznava se še predobro. Normalno je, da se pogovarjava o številnih stvareh, ni pa nujno, da sva se tudi o tem, po čemer me sprašujete.

Velikokrat ste omenjali, da bi z veseljem v Olimpiji gledali Jako Lakoviča, Radoslava Nesterovića in Matjaža Smodiša. Na koncu nihče od omenjenih ni pristal v klubu. Ste zaradi tega kaj razočarani?

Predvsem Nesterović in Lakovič sta bila moji želji in še vedno bosta. Če bi igrala v Olimpiji, bi bilo to za Slovenijo nekaj posebnega. Sta igralca, ki sta osvojila skoraj vse, kar se da. V primeru Nesterovića bi kar lahko rekli vse, razen z reprezentanco. Vsak posebej sta institucija, kar zadeva slovensko košarko. To je moje mnenje, na katerega pa se običajno ne ozira.

Matjaž Smodiš potem ni bil v kombinacijah za prihod?

Seveda je bil. Toda moštvo se ne sestavlja samo po imenih. Pomemben je trener, ki moštvo vodi in prilagaja taktiko. Temu primerno je ekipa sestavljena.

Bi lahko malo podrobneje spregovorili o zgodbi glede Saša Ožbolta in Vlada Ilievskega...

Brez komentarja.

Kakšni bodo cilji moštva v letošnji sezoni? Verjetno bo težko ponoviti lansko evroligaško pravljico.

Lani je bil rezultat v evroligi glede na zmožnosti kluba izjemen, saj smo šele julija z mojim prihodom začeli zadeve postavljati na noge. Takrat je bilo na glas govoriti o najboljših 16 prej greh kot ne. Seveda se je potem ta greh zgodil. V veliki meri je doprinesel k stabilizaciji kluba. Tu je bil zaslužen tudi trener ter igralci, kar ni dileme. Toda to je že zdavnaj pospravljeno v predal, saj je pred nami nova sezona. Sanacija Olimpije bo zaradi vsega, kar se je dogajalo v preteklosti, trajala še leta. Ni resursov, da bi se pretekle grehe pometlo pod preprogo v eni sezoni. Jasno je, da bo vse skupaj trajalo okoli štiri leta. Dokler Olimpiji enkrat ne bo uspelo priti na normalno delovanje v okvirih možnosti, ki jih ta ekonomski in človeški prostor ponuja, bo vsaka uvrstitev med šestnajst najboljših v evroligi ali štiri v ligi NLB izjemen uspeh. Poudarjam, da ne govorim o državnem prvenstvu. Dodatna pika na i je le uvrstitev v finale lige NLB.