Osrednja junaka bosta domača trofejna metalca kladiva, Primož Kozmus in Barbara Špiler. Prvi je v tej sezoni presenetil s tretjim mestom na SP, ta mesec pa je v Zagrebu vrgel kladivo prek 80 m. Na zadnjih nastopih je bil Kozmus nekoliko slabši, saj je v Dubnici in Varšavi čutil bolečine v križu, tako da so bile daljave precej krajše.

"To bo moj zadnji nastop v sezoni. Sicer se na tekmo nisem posebej pripravljal, saj sem z mislimi bolj osredotočen na naslednjo sezono. Kljub temu bom z veseljem nastopil na domači tekmi za domači klub. Potrudil se bom po najboljših močeh, čeprav kladivo ne bo letelo preveč daleč," je včeraj sporočil Primož Kozmus.

Barbara Špiler je letos v Talinu postala mladinska evropska prvakinja, pod Kevovim vodstvom pa vsako sezono naredi korak naprej, ki naj bi jo v naslednji sezoni pripeljal do olimpijske norme in nastopa na OI v Londonu.

V Brežicah bo tekmoval tudi svetovni prvak med mlajšimi mladinci v skoku ob palici iz Lilla Robert Renner, organizatorji pa niso pozabili niti na tekaške discipline.

Spored mednarodnega mitinga v Brežicah, ob 15. uri: palica (moški), kopje (ženske), 15.30: višina (ž), daljina (m), krogla (m), 16.20: otvoritev mitinga, 16.45: 800 m (ž), daljina (ž), 17.15: palica (ž), višina (m), 17.40: 100 m (m), kladivo (m), 17.50: 100 m (ž), ob 18. uri: 400 m (m).