Na Facebooku je s tem namenom zaživelas lovenska  skupina Knjigobežnice. "Pravila igre" so enostavna. V knjigo, ki bi jo rad podaril, napišeš sporočilo, kjer omeniš Facebook skupino oziroma pojasniš pravila igre. Knjigo pustiš, kjer ti srce poželi, nato lokacijo fotografiraš ter jo objaviš na Facebook strani skupine. Lov za knjigo se lahko začne. Najditelj knjigo prav tako fotografira in sliko objavi v skupini Knjigobežnice.

Ideja v svetu ni novost, saj je minilo že desetletje, odkar je zaživela spletna stran BookCrossing.com. S tem se je ideja izmenjave knjig razširila po vsem svetu. Stran ima že skoraj 900 tisoč članov, po svetu pa je v obtoku že več kot šest milijonov knjig.

Slovenska skupina Knjigobežnice je še povsem sveža, zato je o odzivnosti težko govoriti, število članov pa raste iz dneva v dan. Na njihovi Facebook strani zaenkrat lahko vidimo le, da je nekaj ljudi knjige že oddalo. Vprašanje je predvsem, kakšne knjige se bodo pojavile v obtoku. Ali bodo to knjige, ki bodo večino zanimale, ali le takšne, ki se jih bodo želeli lastniki znebiti.

Na strani poteka tudi debata o tem, da bi bilo v  knjige  zanimivo vstaviti listke, na katere bi "darovalci" zapisali svoja Facebook ali Twitter uporabniška imena. Tako bi lahko sledili poti, ki jo je knjiga prepotovala, preden je prišla do vas. Ideja o Knjigobežnicah je vsekakor dobrodošla popestritev, kako pa bo sprejeta med ljudmi, bo pokazal čas.