V letu 1994 je sledila odločitev, da raje sam odkupi grelnike in začne razvijati toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode, ki jih na trgu ponudi pod lastno blagovno znamko. Danes dejavnost temelji na toplotnih črpalkah, saj predstavlja kar 90 odstotkov celotne proizvodnje.

Na slovenskem trgu jim konkurirajo predvsem zastopniki toplotnih črpalk nemških in švedskih proizvajalcev ter toplotne črpalke, uvožene iz Kitajske, ki pa jih niti ne štejejo za konkurenco, temveč zanje pravijo, da delajo zmedo na trgu. Lani je v prodaji prednjačila ogrevalna toplotna črpalka na vodo, letos pa se je trend spremenil in v 70 odstotkih prodajajo ogrevalne toplotne črpalke, ki izkoriščajo okoliški zrak. Na leto 35 zaposlenih proizvede 4000 kosov, bi jih pa še več, vendar imajo težave s prostorskimi zmogljivostmi. Pri bankah nimajo kreditov in so plačniki dobaviteljem na rok. 80 odstotkov prometa ustvarijo v Sloveniji, 20 odstotkov na tujih trgih.

V tujini uspešno sodelujejo z avstrijskim partnerjem Austria Email, ki prodaja njihove toplotne črpalke pod svojo blagovno znamko in je tretji po velikosti v Evropi. Prek njih gredo toplotne črpalke v Avstrijo, Nemčijo, Švico, Španijo, na Novo Zelandijo in še kam.

Usmeritev v razvojno podjetje, ki razvija in proizvaja vrhunske, po vseh tehnoloških standardih evropsko primerljive toplotne črpalke, je bila torej pravilna. Njihov paradni konj so postale ogrevalne toplotne črpalke zrak-voda, intenzivno delajo za njihov razvoj in prehitevajo konkurenco za vsaj sedem let. Pravijo, da so dosegli kritično maso znanja, denarja in kadrov, kar jim ponovno omogoča rast.

Podjetje raste zaradi razvoja, tradicije, učinkovitosti naprav, ki so narejene po zadnjih tehnoloških trendih. Znani so kot zanesljivi partner, imajo tudi zanesljiv servis in podporne aktivnosti. Ker sami razvijajo produkte, se lahko strankam ob posebnih potrebah tudi hitro prilagodijo. V prihodnosti bodo intenzivno razvijali ogrevalne toplotne črpalke, saj je na tem področju še precej prostora glede učinkovitosti in funkcionalnosti sistema. Pri toplotnih črpalkah za sanitarno vodo pa se bodo usmerili predvsem v toplotne črpalke za večje objekte, vrtce in bolnišnice.

Na področju toplotnih črpalk so prvi v Sloveniji in primerljivi s proizvajalci v Evropi. Strokovna javnost, kontinuirano sodelovanje poteka s Fakulteto za strojništvo v Ljubljani, jih spoštuje, kar le potrjuje uspešnost. Podjetje je edini slovenski član mednarodnega združenja za proizvodnjo toplotnih črpalk BMP. Združenje opravlja primerjalne teste za proizvode članic.

Podjetje ima edino v državi lasten laboratorij za izvajanje primerjalnih študij, ki ga uporabljajo tako študentje fakultet kot evropski proizvajalci. Odgovornost do okolja temelji na produktih, saj uporaba toplotne črpalke prispeva k zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov in s tem k čistejšemu okolju. Podjetje je bilo savinjsko-zasavska gazela že leta 2007 in nominirano leta 2009.