Rok Klavora je včeraj postal slovenski junak prvega finalnega dne na Šalamunovem memorialu. Mladi telovadec se je namreč po dobrem nastopu na parterju prvič v karieri povzpel na najvišjo stopničko v svetovnem pokalu. Slovenci so v soboto "odnesli" še dve kolajni; Teja Belak je bila druga na preskoku, Sašo Bertoncelj pa tretji na konju z ročaji.

Za konec gimnastičnega vikenda, zadnje velike tekme pred oktobrskim svetovnim prvenstvom v Tokiu, bodo gledalce danes razveseljevali še Petkovšek, Dimic in Šajnova. Najbolj izkušen član slovenske reprezentance Petkovšek je kvalifikacijski nastop na bradlji opravil rutinirano, izvajal lažjo sestavo in za konec "zalimal" seskok, kar je pomenilo drugo oceno (15,500) za Kitajcem Wang Guanyinom (16,325).

Za finale obljublja težjo sestavo.

"V kvalifikacijah sem nastopil s tisto mojo 'klasično' lažjo vajo, v finalu pa bom moral prikazati tisto s tremi toči. Ne zato, ker bi hotel ogroziti Kitajca, ker ga praktično ne morem, temveč zlasti zaradi priprav na svetovno prvenstvo," je pojasnil 34-letni Ljubljančan.