Brez razlik - od A do Ž. Strinjam se s Tonetom Vogrincem, ki pravi, da so takšni ukrepi nedopustni, saj je alpsko smučanje izjemno drag šport, v katerem si najboljši posamezniki ne zaslužijo tega, da plačujejo participacijo, ko se uvrstijo v člansko reprezentanco A. Toda usoda vseh alpincev, ki si v teh težkih časih služijo kruh in so si za to pripravljeni vsako sekundo na delu zlomiti kost ali poškodovati glavo, je, da se bodo lahko smučarski zvezi uprli le s skupnimi močmi. Ne na način, ki so ga ubrali: nekdo, ki se boji, da ga bodo vrgli iz ekipe, plača, drugi bi, pa ne more, tretji ne bo niti, če mu pri tem pomaga klub. Smučarska zveza bo na koncu zmagovalec.

Odkar je pred letom in pol Tomaž Lovše veličastno zamenjal Staneta Valanta, ki se je boril do zadnjega za nov mandat, je slovenska javnost z nestrpnostjo spremljala, kaj se bo spremenilo v slovenski smučariji po letih vladanja "stare garde". Odgovor je že nekaj časa na dlani. Navzven se ni spremenilo nič. V ospredju so prepiri in nezadovoljstva.

Trenerji se zamenjajo vsako sezono, strokovni timi prav tako, celo direktor. Umikajo se imena, kakršen je Jure Košir, ki je "ustoličil" Lovšeta. S tem je do lani "Jure nacionale" sploh prvič v izjemno uspešnem življenju dobil pečat, ki se ga bo držal do konca poti. Projekt vrnitve na alpsko smučarsko sceno se je za Koširja končal neuspešno.

Odšel je direktor Matija Vojsk, prišla predsednikova pooblaščenka Barbara Kürner Čad, trenutna vršilka dolžnosti direktorice. Odšel je strokovni vodja panoge za alpsko smučanje Miha Verdnik, prišel Vlado Makuc, ki se ukvarja z vsem možnim, ne pa stroko. Odšel je predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Jure Košir, prišel bo Janez Dekleva ali Borut Hrobat ali kdo tretji, morda četrti ... Iz tujine prihaja Lovše, pa spet odhaja, a še vztraja.

Odšla je Petra Majdič, v bližnji prihodnosti bo Tina Maze. Prišle, vsaj ne kmalu, če sploh bodo, ne bodo nove velemojstrice. Zato je prav, da se šampioni in zanesenjaki, kakršen je Andrea Massi, na vse načine borijo za pravice, saj blestijo v času, ko niti ne vedo, kdo jim bo na zvezi dvignil telefon.