Sobota, 24. septembra

V Tivoliju bosta tek in hoja za upanje 2011, ki ju organizira Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna, udeležila pa se ju bosta tudi minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Dorjan Marušič in ljubljanski župan Zoran Janković, ki prav tako opravlja tudi tekoče posle. Ker je pač človek, ki ne mara, da bi se mu delo nabiralo na mizi.

V Bohinju bodo mednarodno vezali muhe. Tiste za muharjenje, ki je zelo pomembna veja ribištva.

Nedelja, 25. septembra

Na dan sredozemske obale bodo na Ptuju študentje mahali s palicami. Teklo bo namreč študentsko prvenstvo v golfu.

V Cankarjevem domu bo dobrodelni koncert Rdečega križa Slovenije, namenjen zaključku vseslovenske akcije Peljimo jih na morje ter najavi nove vseslovenske akcije Lepo je deliti.

V Berlinu bodo tekli maraton.

Ponedeljek, 26. septembra

Predsednik Danilo Türk bo začel posvetovanja z vodji poslanskih skupin o razpisu predčasnih volitev oziroma o morebitnem novem kandidatu za mandatarja, potem ko se je Pahor v petek dokončno odpovedal možnosti iskanja nove zaupnice.

Člani odbora za obrambo in za zunanjo politiko se bodo v državnem zboru srečali s slušatelji Natove obrambne šole iz Rima.

Torek, 27. septembra

Državni zbor z odločanjem o usmeritvah za delovanje Slovenije v EU do konca leta 2012 ter o poroštvu za zagotavljanje finančne stabilnosti v območju evra končuje septembrsko zasedanje. Naslednje redno zasedanje naj bi se začelo 17. oktobra, toda po nekaterih napovedih naj bi predsednik republike do takrat že razpustil parlament. Po nekaterih razlagah to pomeni, da parlament ne dela, a poslanci vseeno do izvolitve novih - nekateri pa še leto in več pozneje - dobivajo plačo.

Sreda, 28. septembra

Predsednik parlamentarne komisije, ki že dve leti preiskuje sume korupcije Gregorja Golobiča, Rudolf Petan (SDS) se je po daljšem premoru odločil zaslišati še štiri nove priče. Odbor za okolje pa namerava med drugim razpravljati o poročilu varuhinje človekovih pravic za lansko leto. Podobna razprava bo v petek tudi v odboru za šolstvo in kulturo.

Četrtek, 29. septembra

Ker je zaradi izrednega zasedanja parlamenta pred dnevi odpadlo, bo predsednica preiskovalne komisije "Patria" zaslišala Mirana in Draga Kosa ter Božidarja M. Njavra. Sestala se bo tudi Posedelova "tajkunska" preiskovalna komisija in zaslišala bivša državna sekretarja v Vizjakovem ministrstvu za gospodarstvo Tomaža Jeršiča in Adrijano Starina Kosem ter Boška Šrota. Odbor za šolstvo namerava opraviti drugo obravnavo zakona o šolstvu.

Petek, 30. septembra

Izteče se mandat mirovnih sil ZN v Liberiji.