Člani strokovnega sveta niso pristali na krčenje ekip ali zmanjševanje obsega programa, saj bi to vplivalo na kvaliteto izvedbe zastavljenih ciljev. Seznanili so se tudi z informacijo, da nekateri tekmovalci, kljub pripravljenosti njihovih klubov, da pomagajo pri zbiranju sredstev za participacijo, odločno zavračajo podpis pogodb. Pogodbe z zvezo so namreč podpisali le štirje mlajši tekmovalci.

Odbor je soglasno sprejel sklep, da za smučarsko sezono 2011/2012 participacija tekmovalcev ostaja. Pogoj za podpis pogodb tekmovalcev so urejene obveznosti do SZS za nazaj, SZS pa se je obvezala, da bo poravnala svoje obveznosti do tekmovalcev, vključno z nagradami za lansko sezono. Če bo kdo izmed tekmovalcev kljub temu zavrnil podpis pogodbe, se ne bo mogel udeležiti reprezentančnih treningov in tekmovanj.

Odbor se je seznanil tudi s prijavama za mesto novega predsednika zbora in odbora panoge po odstopu Jureta Koširja. Kandidaturi sta oddala Janez Dekleva (Alpetur) in Borut Hrobat (Triglav Kranj), o novem predsedniku pa bo odločal zbor panoge, ki je sklican za 29. september.